• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. februar 2011 - KIA

Billeder af den nye KIA Rio

Den nye Rio præsenteres på udstillingen i Geneve sammen med den nye Picanto.

Den nye KIA Rio er designet til at appellere til kunder over hele verden. Den nye KIA Rio er designet til at appellere til kunder over hele verden.

KIA
Helt nye billeder offentliggjort
KIA Motors Corporation afslørede i dag de første officielle billeder af den kommende, nye generation af Rio, som både udstråler en modig og iøjnefaldende personlighed og dermed er på linje med resten af KIAs designmæssigt spektakulære modelrække.

Med 3- og 5-dørs karrosseri
Med den vanskelige opgave at forbedre den allerede store internationale salgssucces, som den tidligere generation af Rio har skabt, vil den nye KIA Rio kunne fås med både 3- og 5-dørs karrosseri i Europa, og den er designet til at appellere til kunder over hele verden.

Koreansk krydderi og latinerflair
Den nye Rio har sin egen version af KIAs signaturkølergrill, som er integreret med forlygterne for at give KIA familiens look et lille twist.  Set fra siden giver forholdet mellem karrosseri og glasoverflade og den stærke kileform den nye Rio en dynamisk, sportslig udstråling.  Balancen mellem rudernes udformning, akselafstanden og de samlede proportioner giver en premium fornemmelse, som er sjælden i dette segment.  Samlet set forener Rio europæisk finesse med koreansk krydderi, så resultatet bliver et formsprog, der udstråler latinerflair.

Akselafstanden er forlænget med 70 mm (til 2.570 mm) på den nye model, og det giver løfter om større plads og mere komfort til personerne i bilen, og samtidig er bagagerumsvolumenen øget til 292 l (hatchback) og 390 l (sedan).  De udvendige mål er ændret på følgende måde: +55 mm (total længde), -15 mm (højde) og +25 mm (bredde) – det betyder, at den sportslige fornemmelse forstærkes.
Indvendigt vil den nye model tilbyde et højt kvalitetsniveau, som tidligere blev forbundet med større modeller – og det suppleres af et stort udvalg af sædeindtræk.

KIAs nye model i B-segmentet
Bilen produceres med et stort udvalg af brændstofeffektive benzin- og dieselmotorer med lave CO2-emissioner – blandt andet en 1,1-liters dieselmotor med 70 hk og CO2-emissioner så lave som 85 g/km. Desuden vil der fra 2012 kunne fås en helt ny, højtydende 1,2-liters benzinmotor med turbo og direkte indsprøjtning (GDI).

Soon-Nam Lee, som er Director of Overseas Marketing hos KIA Motors Corporation, udtalte: "Denne nye model er et stort fremskridt.  Rio har altid haft stor succes, og med den nye generation har vi en særdeles attraktiv bil, som folk vil købe på grund af dens udseende".  Siden introduktionen i 2005 er der på verdensplan solgt over 860.000 af den nuværende Rio.  Den var koncernens 3. mest solgte model på de oversøiske markeder i 2010 med mere end 219.000 solgte biler.

Præsenteres på biludstillingen i Geneve
Verdenspremieren på den helt nye KIA Rio finder sted tirsdag den 1. marts 2011 i forbindelse med den internationale biludstilling i Geneve, og den præsenteres sammen med en anden helt ny model fra KIA – den næste generation af by-bilen Picanto – på pressekonferencen, som afholdes kl. 16.15 (CET) på KIAs stand i hal 6. På biludstillingen i Geneve giver KIA også europæisk debut til den innovative hybridversion af den imponerende KIA Optima, som kommer til salg i USA senere i år.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.