• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. februar 2011 - fpn.dk

Bilister smutter fra buler

Takt og tone hurtigt glemt ved skade på andres biler.

Mange billister oplever at finde deres bil med en knust lygte eller en bule, uden at synderen har efterladt sit navn og nummer. Mange billister oplever at finde deres bil med en knust lygte eller en bule, uden at synderen har efterladt sit navn og nummer.

fpn.dk
Bilister oplever kedeligt fænomen

Næsten hver anden bilist har oplevet at få buler, uden at synderen har givet sig til kende, skriver fpn.dk.

De fleste kender hovsa-bulen. Enten fordi man selv har forårsaget den på en anden parkeret bil, eller fordi man har opdaget, at ens egen bil har fået en bule eller skramme, mens man selv var en tur i supermarkedet eller i biografen.

Efterlader seddel
Hele 94 pct.af bilisterne siger i en spørgeundersøgelse, som YouGov Zapera har gennemført for Codan, at de altid lægger en seddel med navn og telefonnummer, hvis de er kommet til at lave en bule i en anden bil.

Men desværre stemmer vores gode samvittighed temmelig dårligt overens med virkeligheden. For næsten hver anden danske bilist (44 pct.) har oplevet at finde bilen med en hovsa-bule uden samtidig at finde en seddel fra synderen. Hver femte bilist har endda været udsat for det kedelige fænomen flere gange.

”Noget tyder på, at vi i nogen grad har glemt den gode tone i trafikken. Tallene viser i al fald, at vi ikke er helt så ærlige, som vi selv går og tror. Det overrasker mig faktisk, for danskerne regner det generelt for virkelig dårlig opførsel at smutte fra en hovsa-bule. Vi hører ofte fra vores kunder, at ærgrelsen over uærlige medtrafikanter betyder lige så meget som selve bulen,” siger produktchef Lotte Schartau fra Codan.

Skal normalt betale selvrisiko
I følge Codan kan skaderne have mange årsager. Nogle bilister åbner døren for hårdt og skrammer bilen i nabo-båsen. Andre kommer for tæt på, mens de bakker, og andre igen ridser lakken med en løbsk indkøbsvogn. Fælles for hovsa-bulerne er næsten kun, at de kræver en tur forbi værkstedet og et opkald til forsikringsselskabet.

”Normalt vil en hovsa-bule være dækket af bilens kasko-forsikring, men selvrisikoen skal man selv betale. Og har man ingen kasko, så ender man med hele regningen. For de fleste er bulen derfor både ærgerlig og dyr, så jeg kan absolut kun opfordre alle bilister til at spille ærligt spil i trafikken – en hovsa-bule kan vi alle komme ud for,” siger Lotte Schartau.

Bilforsikring - oversigt

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.