• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. februar 2011 - Applus+ Bilsyn

Ny omgang sne og salt

Slider ekstra på bilerne og øger risikoen for rust.

Ny sne kan sætte sig som en hinde henover små rusthuller og indkapsle rusten, der får ekstra gode arbejdsbetingelser. Ny sne kan sætte sig som en hinde henover små rusthuller og indkapsle rusten, der får ekstra gode arbejdsbetingelser.

Applus+ Bilsyn
Skrap kost for bilerne
Mens mange havde vænnet sig til, at decembers store snefald endelig blev fortrængt af en længere stime af plusgrader og smeltevand, så er der nu udsigt til ny sne. Og det kolde vejr bliver efter alt at dømme skrap kost for bilerne – især hvis de ikke er beskyttet mod sne og salt. Sådan lyder meldingen hos Danmarks største synscenter, Applus+ Bilsyn.

Ny sne indkapsler rust
"Bilers karosseri tæres som regel allerede hårdt fra november og december, når den første sne og frost sætter ind. Efter en periode med smeltevand og saltrester, som kommer ind i alle de små hulrum og kan forårsage rust overalt, skal man være på vagt. Ny sne kan nemlig sætte sig som en hinde ud over små rusthuller og indkapsle rusten, der får gode arbejdsbetingelser. Dermed er risikoen for, at bund og hulrum angribes af tæring ekstra stor netop nu. Har man ikke fået bilen gjort vinterklar, og f.eks. givet den rustbeskyttelse, så kan der nemt opstå rustskader i denne periode," siger Arne Willerslev-Legrand, adm. direktør hos Applus+ Bilsyn.

Tør bilen i garagen
Danskerne kan imidlertid også gøre en hel del selv for at hjælpe deres bil gennem vinteren uden alt for mange ridser i lakken.
 
Har bilen kørt meget, er der risiko for, at der er trængt meget vand ind i den – og at hulrum og dele af karosseriet er fugtigt. Derfor er det en god i idé at stille bilen et tørt sted, f.eks. i garagen, hvor bilen kan tørre.
 
Hyppig vask og Nanobehandling
Applus+ Bilsyn anbefaler, at man vasker bilen hyppigt, helst med nano - også selvom bilen hurtigt bliver snavset igen. Nanobehandling gør lakerede overflader og forruden modstandsdygtig overfor små stenslag, og så er den også nemmere at gøre ren. En ren og velplejet bil tørrer hurtigere og holder længere.
 
Herudover foreslår bileksperterne, at bilejere, på grund af frosten, hyppigt tjekker sprinklervæske og klimaanlæggets funktion, så man altid har et klart udsyn gennem ruderne. Andre tjekpunkter er vinduesviskere, sneskrabere og silikonespray til gummilisterne. Endelig er det en god idé at medbringe en skovl og sand til at kaste under dækkene, hvis bilen skulle køre fast i sneen.

RustAttest med store rabatter
Applus+ Bilsyn leverer RustAttesten med og uden syn af bilen. Prisen er 300 kr., dog er der 150 kr. i rabat, hvis Rustattesten udføres sammen med et bilsyn. Ønsker du rustbeskyttelse giver Applus+ Bilsyn dig netop nu en rabat på 600 kr. i forhold til normalprisen.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.