• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. november 2010 - easyfleet

Ventetid på nye biler

Leasingvirksomheden easyfleet venter, at 2011 starter stærkt.

Leasingkunderne går efter små biler som Alfa Romeo Mito. Leasingkunderne går efter små biler som Alfa Romeo Mito.

easyfleet / Bilpriser.dk
Ventetid på nye biler
Danskerne køber igen nye biler, og de seneste måneder er bilsalget steget markant. Den udvikling vil ifølge leasingselskabet easyfleet fortsætte de næste måneder.
"I dag er der jo flere måneders leveringstid på bilerne, og det giver en vis forsinkelse i tallene. Derfor kan vi forudse, at bilsalget i de første måneder af 2011 vil ligge pænt - der bliver nemlig bestilt mange biler lige nu", forklarer direktør i easyfleet, Peter Lorentzen.

Salget ventes at komme bedre fra start end i 2010
Han forudser, at bilsalget derfor kommer bedre fra start i 2011, end det var tilfældet i 2010.
"Bilsalget er ofte en indikator for, hvilken retning samfundsudviklingen bevæger sig i. Når det går ned ad bakke, er bilsalget som oftest noget af det, der først stopper op, Til gengæld er øget salg også et af de første tegn på positive tendenser", siger Peter Lorentzen, der mener, at det øgede bilsalg viser, at danskerne igen tør disponere over deres indkomst på længere sigt, end da krisen var værst.

Nu tør danskerne igen investere i en ny bil

"Biler er jo ikke impulskøb. Det er derimod en investering, man typisk har overvejet gennem længere tid. Og når nu danskerne tør investere i biler trods flere måneders leveringstid, så tyder det på en vis optimisme", mener Peter Lorentzen.
Selvom bilkøberne har smidt lidt af forsigtigheden over bord, er det dog ikke slut med den økonomiske bevidsthed.
"Private efterspørger fortsat mindre, økonomisk fornuftige biler", siger easyfleet-direktøren.

Salget af nye personbiler måske op på 150.000 styk i år
Der er i de første 9 måneder i år indregistreret 110.607 nye personbiler i Danmark, fortæller Bilstatistik.dk. I den samme periode i 2009 var det 81.412 styk. I 2009 blev der i alt indregistreret 112.249 personbiler.
Bilpriser.dk vurderer, at hvis 4. kvartal i år bliver lige så stærkt som 4. kvartal 2009, vil der i år vil blive indregistreret i alt ca.140.000-150.000 nye personbiler. I rekordår som 1998 og 2007 var salget oppe på godt 162.000 styk.

Læs også vores baggrundsartikel om privatleasing her

Gå til tilbuddene på privatleasing her

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.