• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. november 2010 - Motormagasinet.dk

iOn til 5.309 kr. pr. måned

Elbilen Peugeot iOn kommer formentlig på markedet før iMiev og C-Zero.

Peugeot iOn bliver den første af elbil-trillingerne iOn, iMiev og C-Zero på det danske marked. Peugeot iOn bliver den første af elbil-trillingerne iOn, iMiev og C-Zero på det danske marked.

Motormagasinet.dk/Bilpriser.dk
iOn til 5.309 kr. pr. måned
Elbil-trillingerne Mitsubishi iMiev, Peugeot iOn og Citroën C-Zero kommer ikke på det danske marked på samme tid. Peugeot iOn kommer efter alt at dømme først af de tre, og det vil ske i januar 2011.
Det skriver Motormagasinet.dk - som også fortæller, at målgruppen ifølge Peugeots markedsundersøgelser er statusjægeren, pragmatikeren, rationalisten, designelskeren, storbybohemen, miljøets vogter samt teknikentusiasten.

Med gratis strøm i et p-hus spares tusindvis af kroner

Leasing over 3 år med abonnementsaftale kommer til at koste 5.549 kroner om måneden ved 10.000 kilometers kørsel årligt med service og vedligehold, lånebil ved service, forsikring af standardmodulet og fri opladning ved Q-park og Europark.
Dette er en stor fordel, især i København, har dagbladet B. T. og Bilpriser.dk for nylig dokumenteret. Hvis man for eksempel kører 10.000 km om året med en kørselsøkonomi på 7 km pr. kWh, hvis strømmen koster 2 kr. pr. kWh, og hvis man sørger for altid at oplade bilen i et p-hus med gratis strøm, så sparer man 7.321 kr. om året i forhold til at køre i en benzinbil, der også parkeres i et p-hus og kører 14 km på literen med en benzinpris på 10,25 kr. pr. liter. Det er immervæk 610 kr. om måneden.

Ved 5 års leasing er prisen 5.309 kr. om måneden

Ved længere leasingperiode i for eksempel 5 år og 15.000 kilometer årligt er den månedlige pris 5.309 kroner. I begge priseksempler med en førstegangsbetaling på 25.000 kr. Hertil kommer en del andre tilbud såsom vejhjælp til 79 kroner per måned, vinterhjul til 289 kroner per måned med mere.
Sammen med en leasingaftale på iOn køber man en månedlig abonnementsaftale, som bl.a. indbefatter serviceaftale (inkl. lånebil ved service), opsætning og installation af intelligent ladestander, service og 24 times support på ladestander, landsdækkende infrastruktur af ladestandere, smartphone application og fri landsdækkende opladning hos Q-prak og Europark.

Intelligent opladning er fremtiden
Et vigtigt element i tryghedspakken fra Peugeot og ChoosEV er den intelligente ladestander. Den indeholder et styringssystem, som automatisk sikrer, at opladningen af elbilen sker, mens der er mest muligt grøn og vedvarende energi i stikkontakten. Ud fra data om vind og elproduktion oplades på de tidspunkter, hvor strømmen er produceret af mest muligt vedvarende energi fra eksempelvis vindmøller.
Ladestanderne er således allerede parate til at bidrage til et mere intelligent og fleksibelt energisystem, som ifølge Klimakommissionen er den fremtidige vej for optimal udnyttelse af de mange vindmøller i Danmark.

Peugeot forventer, at elbiler vil udgør mellem 4 og 5 pct. af markedet i 2020.I 2015 vil der være en bestand på 50.000 enheder i Europa, spår Peugeot.

Fakta om iOn:
* 4-personers elbil
* Rækkevidde: 150 km (storbypendlere køre 54 km om dagen).
* Økonomi: Ca 7 km pr. kWh.
* 64 hk ved 0-2000 o/min
* 0-100 km/t på 15,9 sekunder.
* Egenvægten: 1.120 kilogram.
* Længde, bredde og højde: 3.480/1.470/1.608 mm.
* Bagagerum: 168 liter
* Fuld opladning: 6 timer.

Læs B. T. og Bilpriser.dk's artikel om elbiler i København her

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.