• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. november 2010 - Toyota

Færøsk Toyota-succes

Toyota Avensis er den mest populære personbil på Færøerne.

På hver 20. solgte personbil på Færøerne i år står der Toyota Avensis. På hver 20. solgte personbil på Færøerne i år står der Toyota Avensis.

Toyota
Færøsk Toyota-succes
Det er ekstremt sjældent, at Bilpriser.dk kan bringe bilnyt fra Færøerne, men nu sker det: Toyota Avensis hitter på Færøerne. Her var hver 7. solgte personbil i oktober således en Toyoyta Avensis, hvilket betyder, at bilen nu er den mest solgte personbil i 2010 på øgruppen i Nordatlanten.
Mærket som sådan klarer sig også godt. Ud af det samlede salg i oktober stod der Toyota på 20 procent af personbilerne. Det viser nye tal fra De Danske Bilimportører.

Mest solgte model i 10 måneder
Det er som nævnt familiebilen Toyota Avensis, som skiller sig ud på øgruppen i Nordatlanten. Den rummelige og komfortable bil ligger således på 1. pladsen over de mest solgte personbiler i årets første 10 måneder i 2010 med en markedsandel på omkring 5 procent. Det betyder, at hver 20. solgte personbil på Færøerne i år altså har været en Toyota Avensis.
Færøerne er dermed på vej til at gøre Danmark kunsten efter fra sidste år. Her triumferede Toyota Avensis som den mest solgte personbil i Danmark i 2009.

Avensis har ramt plet på Færøerne
Tredje generation af Toyota Avensis blev lanceret sidste år og har med sit nye design, sin høje kvalitet, sikkerhed og Toyota Optimal Drive teknologi virkelig ramt plet blandt færingerne.
Toyotas flotte salg på Færøerne er dog ikke et særsyn. Den japanske bilproducent lå nemlig også helt i top sidste år med 14 procent af det samlede personbilsalg. Her udmærkede Toyota Corolla sig som den mest solgte personbil.
I 2009 blev der samlet solgt 687 personbiler på Færøerne, mens der allerede i dette års ti første måneder er blevet solgt 691 biler. Toyota har én forhandler på Færøerne - Reyni Service - som altså er hovedmand bag det flotte salg på øgruppen.

På jagt efter en brugt Avensis? Så prøv her

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.