• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. oktober 2010 - Autocom.dk

Køb USA-biler på nettet

Autocom.dk har startet importauktioner med eksklusive, billige biler fra USA.

Sådan en spritny Chevrolet Camaro SS 6.2 V8 med 426 hk var det første danske køb. Sådan en spritny Chevrolet Camaro SS 6.2 V8 med 426 hk var det første danske køb.

Autocom.dk
Køb USA-biler på nettet
Var det noget med en nyere Jaguar? En Audi A8 4.2 med alt tænkeligt ekstraudstyr? Eller en buldrende V8-amerikanerbil fra et overskudslager? Så er online bilauktionen Autocom.dk stedet, man skal besøge. Her er der netop startet direkte import-auktioner fra USA.
”Priserne i USA er lave, det samme er dollarkursen. Det giver mulighed for nogle gode avancer for danske forhandlere. Og der er et kæmpeudvalg af lettere brugte biler, både europæiske mærker som BMW, Audi og Mercedes-Benz, men også amerikanerbiler, der jo har et trofast publikum i Danmark”, fortæller salgs- og marketingdirektør Morten Holmsten fra Autocom.dk.

Bilerne sejles i containere til Belgien

”Det er endda ikke særligt indviklet. Vores organisation i USA har sørget for, at bilerne bliver inspiceret og beskrevet i USA, og når de er blevet solgt på auktionen, bliver de sejlet i en container til Zeebrugge i Belgien. Herefter bliver de forsynet med en tysk registreringsattest og kan afhentes i Holland”, fortæller han.

Kontakt en forhandler og få ham til at byde på drømmebilen

Private købere kan ikke selv handle på online bilauktionen Autocom.dk, men der er ikke noget i vejen for, at man som privatperson jævnligt besøger hjemmesiden og tjekker USA-auktionerne. Finder man så sin drømmebil, kan man alliere sig med en af de 4.000 danske forhandlere, der har adgang til at byde på auktionen. Man aftaler et højeste bud og en provision til forhandleren, og så klarer han resten.

Første danske køb: Chevrolet Camaro SS 6.2 V8
Den første danske forhandler, der købte en bil på Autocom.dk’s USA-auktion, var Michael Flæng Sand fra Skærbæk Autohandel i Lind ved Herning. Han købte en spritny Chevrolet Camaro SS 6.2 V8 med 426 hk i sort og med sort læderstue til en kunde.
Og det var ikke tilfældigt. Michael Flæng Sand har nemlig specialiseret sig i at skaffe særlige biler på bestilling. Og helst de sjove af slagsen:
”Jeg sælger alle slags biler, men helst biler, som jeg selv kan lide og synes er sjove at sælge”, fortæller den unge forhandler, der har været i branchen i 20 år og været forhandler i fem år.

Bestilling fra bilglad kammerat
”I det her tilfælde fik jeg en bestilling fra en god kammerat, der godt kan lide at lege med sjove biler. Han købte også en Touareg 5.0 V10 med 313 hk og sort læderstue fra 2006 for nogle måneder siden. Og nu kunne han godt tænke sig den ny Camaro”, fortæller han.
”Pludselig dumpede der så en mail ind fra Autocom med den her USA-auktion, og i den var der fem Camaro’er. Så kontaktede jeg min kammerat og aftalte et beløb, jeg skulle byde. Det bød jeg, men det var ikke helt nok. Efter lidt frem og tilbage blev vi enige med sælger, og nu er den på vej i en container fra USA. Den skulle være her om nogle uger. Og det gør ikke noget, den skal alligevel først ud at køre til foråret. I mellemtiden kan han pakke den ud og gå og kikke på den”, griner han.

Kommer ud at køre på fleksleasing

Der vil ikke blive betalt fuld afgift af bilen:
”Det er en bil til en million danske kroner, så det bliver nok noget fleksleasing i stedet”, forudser han.
Michael Flæng Sand bliver ikke rig på handlen, men:
”Det er jo også for at hjælpe en kammerat, og fordi det er sjovt”, slutter han.
Forhandlere, der har tilmeldt sig nyhedsbrevet om kommende auktioner fra Autocom.dk, modtager automatisk meddelelse om USA-auktionerne.

Kom til auktionerne her

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.