• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. oktober 2010 - De Danske Bilimportører

Fortsat vækst i bilsalg

Fremgang på 38,4 procent sammenlignet med september 2009

Det er mindre personbiler som Toyota Aygo, Fiat 500 og Opel Corsa, som trækker op.  Det er mindre personbiler som Toyota Aygo, Fiat 500 og Opel Corsa, som trækker op.

De Danske Bilimportører
Salg af nye biler vokser fortsat 
I september oplevede personbilssalget en fremgang på hele 38,4 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Dermed er 2010 med stormskrift på vej mod at blive et af de bedste år for bilsalget i mange år. Det ellers underdrejede varebilsmarked voksede ligeledes markant i september med en stigning på 18 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Danskerne har fortsat appetit på nye biler
Hele 13.550 nye personbiler blev indregistreret i september og bilsalget fortsatte dermed den bemærkelsesværdige vækst, som nu snart i et helt år har præget markedet.”En vækst på 38,4 procent sammenlignet september med sidste år er særdeles positivt og understreger den styrke som bilmarkedet har vist i 2010. Med 110.754 solgte personbiler er markedet allerede efter 9 måneder tæt på at tangerer salgstallet for hele 2009, og dermed er 2010 godt på vej i top 10 over årerne med flest solgte personbiler i Danmark nogensinde. Det er en utrolig positiv udvikling, og da det er reelle registreringstal – ikke prognoser eller korrigerede tal – så giver udviklingen i årets første 9 måneder et meget præcist billede,” siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.  

De små biler trækker stadig læsset
Det er imidlertid fortsat bestemte typer af biler, der trækker den største del af væksten. 
”Der er vækst i samtlige segmenter af personbiler, men i øjeblikket er det helt klart de mindre biler, der for alvor trækker væksten. Der er en europæisk tendens mod lidt mindre modeller, men den er helt klart stærkere i Danmark end i mange af vore nabolande. Vi forventer imidlertid, at de lidt større biler også vil opleve fremgang i de kommende måneder, der jo traditionelt er den tid på året, hvor der sælges mange firmabiler”, siger Bent Mikkelsen.

Stor fremgang for varebiler
Ligesom personbilerne viser også de ellers hårdt prøvede varebiler fremgang i september. 1.513 nye varebiler rullede ud af bilhusene i september og det var en stigning på 18 procent.
”Vi har længe forventet en stabilisering på varebilsmarkedet og den synes nu efterhånden at være indtruffet. At vækstraterne ligefrem er tocifrede er en positiv overraskelse, men det hører naturligvis med til det samlede billede, at vi kommer fra et historisk lavt niveau. De kommende måneders salg, vil være en vigtig indikation af investeringslysten i de små- og mellemstore virksomheder”, siger Bent Mikkelsen. 

Lastbiler i fremgang
Nyregistreringerne af lastbiler steg kraftigt i september. 518 lastbiler – svarende til næsten 25 af det samlede salg i årets første 9 måneder gav en stigning i nyregistreringerne på 87,7 procent.
”Det er vores oplevelse at også lastbilsmarkedet generelt er i bedring efter krisen, men de flotte tal fra september kan desværre ikke alene ses som udtryk for fornyet efterspørgsel. En række tekniske forhold, herunder ikrafttrædelse af en række EU-regler, har bevirket ekstraordinært mange registreringerne i september og vi kan ikke forvente den samme udvikling i de kommende måneder”, slutter Bent Mikkelsen.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.