• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. oktober 2010 - TBWA

Fokus på energimærkningen

Hold øje med energimærkningen og spar penge

Større fokus på energimærkning skal spare penge og forbedre miljøet Større fokus på energimærkning skal spare penge og forbedre miljøet

Miljø
Kampagne for energimærkningen
I dag lancerer Center for Grøn Transport en ny kampagne, der skal øge danskerne kendskab  til energimærkningen af biler. Beregninger fra Center for Grøn Transport i Trafikstyrelsen viser, at både virksomheder og privatbilister kan spare masser af CO2 og penge ved at holde øje med energimærkningen.

Samtlige nye person- og varebiler, der bliver udstillet, skal være forsynet med et energimærke, der viser bilens brændstofforbrug og energiklasse - i stil med f.eks. køleskabene. I dag går en kampagne i luften, som i de kommende uger skal udbrede budskabet om energimærkningen, og om at det betaler sig at tage energimærkningen med i sine overvejelser, når man kigger på ny bil.

Penge at spare for alle
Vælger man en bil i energiklasse B i stedet for en i klasse C ligger der en årlig besparelse på 3800 kroner og en CO2-reduktion på 625 kilo i det personlige CO2-regnskab. ”Uanset om man er en lille eller stor virksomhed, en kommune eller en ganske almindelig privatbilist, så er der både CO2 og penge at spare ved at holde øje med energimærkningen. Derfor lancerer vi nu en kampagne, der har til formål at præsentere danskerne for energimærkningen og hjælpe både erhvervsliv og private i gang med at skåne både miljø og pengepung”, siger Niels-Anders Nielsen, centerleder på Center for Grønt Transport.

Gode erfaringer i Randers
I Randers Kommune har man spekuleret i netop energimærkningen og har skiftet godt 70 hjemmeplejebiler, der kørte 12-13 km på literen, til nye A-mærkede biler, der kører over 22 km på literen. Det giver kommunen en forventet årlig besparelse på over 600.000 kr. alene ved at skifte biler. ”Vi har kigget på energimærkningen som et led i en større plan om at skære kommunens samlede brændstofforbrug ned med 6 %. I dag er udvalget af A-mærkede biler blevet så stort, at vi kunne finde biler, der både var økonomisk overkommelige og levede op til kravene om arbejdsmiljø i hjemmeplejen”, siger Lars-Bo Jensen, Miljø & teknik,  Randers kommune.

Om energimærkning
Alle nye biler, der udstilles, skal ifølge reglerne være forsynet med et energimærke, der viser bilens brændstofforbrug og energiklasse - i stil med f.eks. køleskabene.
Derudover kan du af energimærket se, hvor meget du skal betale i ejerafgift, og hvor stor en omkostning brændstofforbruget udgør om året for den pågældende model ved en årlig kørsel på 20.000 km. Du kan også på Energimærket se oplysninger om, hvor sikker bilen er baseret på test foretaget af  Euro NCAP (1).  Endelig kan du se, om bilen - hvis det er en dieselbil – er forsynet med partikelfilter og dermed om den er særligt miljøvenlig.

Spareeksempler på energimærkning
• En kommune har 50 hjemmeplejebiler. Hvis kommunen skifter til biler i bedre energiklasse og kører 19,7 km på literen i stedet for 18,5 - ja så har kommunen sparet godt 41.000 kr. på brændstofregnskabet - og reduceret CO2 udledningen med over 11 tons.
• Hvis kommunen derudover lærer personalet, der anvender de 50 biler også at køre energieffektivt, så har kommunen i alt opnået en besparelse på godt 126.000 kr. og 45 tons CO2. For man kan stadig godt køre energieffektivt i en energieffektiv bil!
• Men også som privatbilist er der noget at hente. Skifter man f.eks. sin bil fra en energiklasse C til en energiklasse B, som der er rigtigt stort udbud af, så kan der ligge en besparelse på over 3.800 kr. årligt svarende til 625 kg CO2 i det personlige CO2-regnskab.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.