• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. oktober 2010 - Applus+ Bilsyn

Tid til salt på vejene

Tjek din bils rustbeskyttelse inden vinter

Rust på bileropstår typisk, når rustbeskyttelsen er gammel og tør og dermed ikke beskytter bilen tilstrækkeligt. Rust på bileropstår typisk, når rustbeskyttelsen er gammel og tør og dermed ikke beskytter bilen tilstrækkeligt.

Applus+ Bilsyn 
Undgå dyre reparationer
Efteråret og vinteren er lig med regn, sne og salt på vejen og dermed også den periode, hvor flest biler begynder at ruste. Som regel opstår rust på biler, hvor rustbeskyttelsen er gammel og tør og dermed ikke beskytter bilen tilstrækkeligt.
Er det lang tid siden, at din bil er blevet beskyttet mod rust, kan du spare mange penge, hvis du får en rustvurdering af din bil nu. Er din bil allerede begyndt at ruste, kan rusten hurtigt udvikle sig henover de kommende kolde måneder.

Forebyg med kontrol
”År efter år begynder mange biler at ruste i denne tid, fordi de ikke undersøges i tide. Bilernes fabriksbeskyttelse forringes på længere sigt, når det beskyttende lag slides og tørrer ud. Bilejerne skal være opmærksomme på, at deres bil holder længere, hvis de forebygger med kontrol og beskyttelse i stedet for at vente til skaderne ender med dyre reparationer,” siger Arne Willerslev-Legrand, adm. dir. hos Applus+ Bilsyn.

Undgå lange køer

Hos Danmarks største rustbeskyttelsesfirma Dinitrol oplever man, at der stadig er mange bilister, der venter indtil november og december med at få bilen beskyttet mod rust. Allerede nu er der højsæson hos firmaet, og det betyder, at mange ikke kan komme til med det samme i december. Får du imidlertid en rustattest i god tid, har du mulighed for at bestille en rustbeskyttelse, inden der bliver trængsel på beskyttelsescentrene.
”Allerede fra august har vi højsæson. Venter man til sidste øjeblik, så bliver det ofte nødvendigt at reservere en behandlingstid. Vi har en måneds ventetid på en rustbeskyttelse sidst på året,” fortæller Anita Nielsen, marketingansvarlig fra Danmarks største rustbeskyttelsesfirma Dinitrol.
”Får man en rustattest nu, får man straks at vide, om man skal reservere en tid til en rustbeskyttelse. På den måde kan man undgåkøen hos rustbeskyttelsesfirmaerne, og bilen kan få en behandling med det samme, hvis den er begyndt at ruste,” uddyber Arne Willerslev-Legrand.

Rustattest med store rabatter
Applus+ Bilsyn leverer Rustattesten med og uden syn af bilen. Prisen er 300 kr., dog er der 150 kr. i rabat, hvis Rustattesten udføres med et bilsyn. Ønsker du rustbeskyttelse giver Applus+ Bilsyn dig en rabat på 600 kr. Vurderer Applus+ Bilsyn, at din bil allerede haren stærk rustbeskyttelse, der ikke trænger til fornyelse, sparer du disse udgifter (ca. 4.000 kr.).

Svært selv at tjekke for rust
Rust på bilen kan komme alle vegne, men mest udsat er undervogn og hulrum, der vedvarende udsættes for vand, salt og stenslag. Du skal på værksted eller tilsvarende for at få en vurdering af din undervogns tilstand. Med mindre du har forstand på biler, kan det være svært at vurdere, om rust truer din bils sikkerhed. Ifølge Teknologisk Institut kan rust på bl.a. bremserør, styretøj, bagbro, forbro eller ophæng til hjul skade bilens sikkerhed.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.