• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. oktober 2010 - Semler Gruppen

Ny æra for Lotus

5 nye modeller fra engelske Lotus præsenteret in Paris.

Den ny Lotus Elan. Den ny Lotus Elan.

Lotus
Ny æra for Lotus
Lotus chokerede den samlede motorpresse på åbningsdagen for dette års Paris Motor Show. Ikke alene præsenterede Lotus et komplet nyt model-program, men den engelske sportsvognsproducent kunne samtidig løfte sløret for en helt ny virksomhedsprofil og CI-standard.
Præcis på det forudsatte tidspunkt, relancerede Lotus sig selv i Paris via en global live transmission på virksomhedens hjemmeside. Hele 5 nye modeller, 2 evolutioner af eksisterende modeller og en ny konceptmodel. Et nyt magasin, en ny hjemmeside og en ny merchandise-kollektion. Ved det officielle pressemøde var det en stolt Lotus CEO Dany Bahar der kunne løfte sløret for Lotus' fremtidige modelprogram.

Ikonet Lotus Esprit er tilbage med en 5-liters V8-motor og 620 hk
"Lotus Esprit er den ultimative sportsvogn. Det er en fin balance at anerkende fortidens storhed og stadig formå at se ind i fremtiden for at sikrer at denne model ikke kun bringer navnet retfærdighed men også Lotus mærket. Jeg er meget stolt af vores Lotus Esprit, der har et aggressivt design, hvor du virkelig værdsætter modellens lave og brede proportioner kombineret med værdighed, klasse og eksklusivitet", sagde han.

Ny Lotus Elan med 4-liters V6-motor og 450 hk.
"Perfekt for både landevejen og racerbanen. Den nye Lotus Elan kan det hele. Jeg er overbevist om at modellen vil tiltrække flere kunder til Lotus idet modellen også er et synligt bevis på, at til trods for høj performance, behøver man ikke gå på kompromis med anvendeligheden", påpegede Dany Bahar.

Lotus Elite har en V8-motor på 5 liter med 620 hk
"Lotus Elite er ikke kun betagende smuk at se på, modellen er meget mere. Det er en model med perfekte modsætninger. Kompakt og alligevel rummelig. Stærk performance og stadig økonomisk, og så er Lotus Elite let, men føles solid. Vi er med rette stolte af denne model der ligesom Lotus Esprit vil blive et studie i Lotus' brug af hybridteknologi."

Fremtidens Lotus Elise med 2-liters motor og 320 hk, den voksne version.
"Vi har arbejdet målrettet for at få den næste generation Elise, der lanceres i 2015, helt rigtig. Det er Lotus' indstigningsmodel, så det er altafgørende for os at modellen giver en korrekt introduktion til mærket. Samtidig vil vi gerne se fremad og derfor vil næste Lotus Elise sætte nye standarder i sin klasse, når det gælder performance og effektivitet. Trods en acceleration fra 0-100 km/t på 4,3 sekunder, og en topfart på 270 km/t vil emissions-udledningen ikke være mere end blot 150 g/km ved blandet kørsel."

Lotus Eterne får også V8-motor med 620 hk
"Lotus Eterne har mange lighedspunkter med Lotus Elite, men den nye firedørsmodel er ikke skabt som en evolution over en allerede eksisterende 2-dørsmodel. Det er en komplet ny model og vi mener det er den ultimative firedørs sportsvogn", tilføjede han.

Konceptbil til byen
ConceptCityCar er Lotus Designs forestilling om en avanceret bybil kombineret med de mange særlige Lotus kendetegn. En sofistikeret drivlinje muliggør at den 3-dørs bybil kan operere kun ved hjælp af elektrisk energi, eller ved hjælp af forbrændingsmotoren, der kører på biobrændstof.

Lotus Evora med intelligent gearskiftesystem
For den eksisterende Lotus Evora er der tale om en model-udvidelse i form af 2 nye versioner, Lotus Evora S og Lotus Evora IPS. Evora S er en mere sportslig variant af Lotus' seneste succes. Den prisvindende og meget roste model har betaget kunder og pressen siden introduktionen, og med S-modellen får Evora endnu mere Sport. V6-motoren yder nu 350 hk, smutter til 100 km/t på 4,8 sekunder og tophastigheden er 277 km/t. Lotus Evora S har endvidere en strammere undervogn samt eksklusive kendetegn for modellen. Lotus Evora IPS får en ny seks-trins automatisk gearkasse kaldet "Intelligent Precision Shift). Med IPS er det førerens valgfrihed at vælge mellem et fuldautomatisk skifteprogram eller selv skifte manuelt via skiftegreb placeret bag rattet.   

Lotus forhandles i Danmark af eneforhandler Lotus Copenhagen, hvor man kan se og opleve de nuværende Lotus-modeller samt høre mere om de fremtidige.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.