• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. september 2010 - Ford

Ford i krig mod allergi

Alle Ford-modeller vil snart blive udsat for hård allergitest hos tyske TÜV.

Ford har investeret betydelige beløb i allergitestning af biler. Ford har investeret betydelige beløb i allergitestning af biler.

Ford
Ford i krig mod allergi
Alle Fords personbiler vil i fremtiden blive underkastet verdens mest strikse allergi-test, kontrolleret af det uafhængige tyske certificerings-institut TÜV. Dermed tager Ford skridtet fuldt ud i bestræbelserne på at gøre Ford til verdens mest allergivenlige bil.
8 Ford-modeller er allerede TÜV-certificeret, og i dag ruller mere end 4 millioner Ford-biler rundt på de europæiske landeveje, uden at fører og passagerer er udsat for allergifremkaldende partikler og kemikalier fra de mange, forskelligartede materialer i kabinen.

Det startede med C-MAX i 2004
Det startede tilbage i 2004, med kabinen i den dengang helt nye Ford C-MAX. Som den første bil nogensinde blev Ford C-MAX konstrueret efter et helt nyt materiale-paradigme. Mere end 100 forskellige materialer og komponenter blev testet for deres potentielle egenskaber til at fremkalde allergiske reaktioner hos mennesker. På den baggrund erstattede eller reducerede Fords ingeniører brugen af en lang række allergifremkaldende materialer som for eksempel latex, chrom og nikkel.
Samtidig blev alle materialer, der indgår i komponenter med direkte og længerevarende kontakt til hud - det være sig rat, sædebetræk eller sikkerhedsseler – underkastet en dermatologisk test for derigennem at sikre, at de valgte materialer udgør så lav en allergi-risiko som overhovedet muligt.

Erfaringerne videreført i andre modeller
Erfaringerne fra den allergivenlige C-MAX er siden blevet videreført i både Ford Fusion, Ford Focus, Ford Kuga. Ford Mondeo, Ford S-MAX, Ford Galaxy og senest i den nye Ford Fiesta, som nu alle er stemplet med TÜV-certificering for allergivenligt interiør.
På baggrund af de gode erfaringer, har Ford besluttet, at alle nye Ford-modeller fremover skal testes og certificeres efter de strikse allergi-parametre, fastsat af TÜV.
TÜV-certificeringen er en del af Fords unikke Product Sustainability Index (PSI), som er bilindustriens hidtil mest omfattende initiativ i forbindelse med at vurdere hvordan man bedst muligt takler de miljømæssige, sociale og økonomiske udfordringer, der er forbundet med produktion, brug og bortskaffelse af biler.

Bæredygtige materialer og bevidste materialevalg
Udover at bruge bæredygtige materialer og træffe bevidste materialevalg i forhold til for eksempel allergi og overfølsomhed, har PSI fokus på seks andre områder, hvor kombinationen biler og bæredygtighed er udfordret. Det gælder global opvarmning som følge af CO2-udledning, anden forurenende udledning, støj fra bilen til omgivelserne, sikkerhed, transportevne og endelig holdbarhed og totaløkonomi for bilens ejer.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.