• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. september 2010 - Nissan

Leas en elektrisk Nissan

Nissan og LeasePlan har aftalt at sende 100 elbiler på gaden i Europa.

LeasePlan vil sende 100 styk Nissan LEAF ud til kunder i 13 lande. LeasePlan vil sende 100 styk Nissan LEAF ud til kunder i 13 lande.

Nissan
Leas en elektrisk Nissan
LeasePlan bliver den første flådeejer, der kan tilbyde Nissan LEAF i Europa. Det er resultatet, efter LeasePlan og Nissan i dag den 20. september har indgået en aftale om at lancere den 100 pct. elektriske bil, Nissan Leaf, i 2011. Globalt set vil Nissan Leaf blive masse-markedsført fra 2012.
Som led i den aftale, LeasePlan og Nissan har indgået i dag, vil LeasePlan købe flere end 100 elektriske Nissan LEAF fra Nissan og lade dem køre i et fælles projekt i 13 europæiske lande, svarende til Nissans europæiske lanceringsplaner. Projektet, der indledes i begyndelsen af 2011, vil have fokus på føreradfærd og det operationelle aspekt i at drive en flåde af batteridrevne biler helt uden CO2-udslip.
De 13 lande i projektet er Danmark, Belgien, Finland, Frankrig, Italien, Luxemburg, Holland, Norge, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz og Storbritannien.

Ideel partner til afprøvning af elbiler

LeasePlan håndterer en flåde på mere end 1,3 millioner biler på globalt plan og er derfor den ideelle partner til at afprøve innovative løsninger inden for bilsektoren. Det mener Nissans Executive Vice President, der samtidig forudser, at LeasePlans ekspertise inden for den komplette værdikæde ved fleet management vil være en vigtig kilde til viden om bilerne.
”Vi har gennemført et stort stykke research-arbejde omkring potentielle brugsmønstre for Nissan LEAF, men der er intet, der kan stå mål med erfaringer fra den virkelige verden. Ved at udveksle data med branchens førende fleet management-firma - LeasePlan - vil vi blive bedre i stand til at forstå, præcis hvordan elbil-førere vil bruge bilerne,” siger Colin Dodge, Executive Vice President, Nissan Motor Co., Ltd.

Stor dansk interesse for elbiler
”Vi har fokus på miljøet, og det har vores kunder også. Derfor har vi længe talt om elbiler med vores kunder, men vores anbefaling har hele tiden været at springe de ombyggede versioner over og vente på de fabriksbyggede. Derfor har der været noget ”hønen og ægget” over projektet, men med dette samarbejde tager vi et vigtigt skridt forbi den forhindring, og interessen for elbiler er stor,” siger Lars Eegholm, adm. direktør, LeasePlan Danmark.

Rækkevidde på 160 km og tophastighed på 140 km/t
Nissan LEAF har et kompakt, højeffektivt lithium-ion-batteri og en kraftfuld el-motor, der giver Nissan LEAF en rækkevidde på 160 km, mens et hurtigt opladningssystem kan genoplade op til 80 % af batteriets kapacitet på lidt under 30 minutter. Bilen accelererer hurtigt og har en tophastighed på mere end 140 km/t. Det bedste er, at der intet CO2-udslip er, hvilket gør den kompakte, femsæders familiebil til den ideelle transportform til bykørsel.

Leveringen af Nissan LEAF til LeasePlan i Europa begynder i første kvartal af 2011.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.