• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. september 2010 - Volvo

Så ruller Volvos V60'ere

240 styk af den ny sportswagon Volvo V60 skal dagligt rulle af samlebåndet.

Den vellykkede sportswagon V60 ruller nu af samlebåndet hos Volvo. Den vellykkede sportswagon V60 ruller nu af samlebåndet hos Volvo.

Volvo
Så ruller V60'erne
På Volvo's fabrik i Göteborg begynder man nu at serieproducere den nye V60 sportswagon. Ved fuld produktionstakt ruller der 240 V60'ere af samlebåndet dagligt.
Den første efterprøvede prototype af den nye Volvo V60 sportswagon passerede gennem Torslanda-fabrikken i januar måned, hvor den var en del af forproduktionsprocessen. Nu starter produktionen af V60 til kunderne, og det er den første model, der bliver fremstillet i den svenske fabriks nye produktionssystem, kaldet GPDS (Global Product Development System).
De kommende uger bliver der produceret omkring 60 biler om dagen. Derefter stiger takten til godt 100 biler for at nå ca. 240 Volvo V60 dagligt i begyndelsen af november.
Den årlige V60 produktion anslås til 50.000 biler, hvoraf 90 procent skal sælges i Europa. De fem største markeder er Sverige, Storbritannien, Holland, Italien og Tyskland.

Bedste kvalitet nogensinde
Der produceres i alt fem forskellige Volvo-modeller på fabrikken i Göteborg. Den nye V60 har selskab af S80, V70, XC70 og XC90. Sidste år blev det til i alt 102.762 biler. Et tal, man forventer, vil stige til cirka 135.000 biler i år.
"Finanskrisen ramte fabrikken hårdt, men nu ser det hele lysere ud. Vores medarbejdere har gjort en enorm indsats for at øge effektiviteten. Vi præsterer faktisk nogle kvalitetsresultater nu, der er bedre end nogensinde før. Så meget des mere tilfredsstillende er det at få en ny model ind i produktionen," siger Magnus Hellsten, produktionsdirektør hos Volvo Car Corporation.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.