• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. september 2010 - Tivoli

Veteranbiltræf i Tivoli

40 veteranbiler fra 1920´erne og 1930´erne udstilles på Plænen

Hupmobilen RRS fra 1924 blev fundet på en mark i Australien, hvor den var blevet brugt som arbejdsbil. Hupmobilen RRS fra 1924 blev fundet på en mark i Australien, hvor den var blevet brugt som arbejdsbil.

Tivoli
Blød i knæene
Når øjnene falder på en Rolls-Royce årgang 1936, en dueblå Hupmobile anno 1924 eller en kvik Morris Minor fra 1932, kan kun de færreste sige sig fri for at blive lidt bløde i knæene. Det kan alle ved selvsyn konstatere, når 40 veteranbiler søndag den 19. september kl. 10,30 efter paradekørsel gennem Tivolis hovedindgang udstilles på Plænen.

Biler fra 20´erne og 30´erne
Langt de fleste af de udstillede veteranbiler er fra 30'erne og de brølende 20'ere, da jazzen brød igennem, bilerne bredte sig og radioen blev hvermandseje. Dengang de fleste kørte på cykel eller i sporvogn, og en bil var et symbol på velstand og succes. At have bil var noget man drømte om, men kun de færreste opnåede.

Uvurderlige veteranbiler
Gæsterne i Haven kan se veteranbiler, som strækker sig fra bedre middelklasse biler Morris 8 til overklassens Rolls-Royce og Bentley. Der vil være fornuftige transportmidler som Austin Seven og Ford T, men også store blærerøvsbiler på den gode måde i form af amerikanere som Chevrolet, Pontiac, Buick og Plymouth. Blandt racerbilerne kan man komme helt tæt på BMW 327 og Riley 14/6. Flere af liebhaverbilerne er fra før 1920, f.eks. en 2-cylindret Swift fra 1913, som viser, hvor meget bilerne har udviklet sig indtil 1940.

Stor interesse i Danmark
Unikt design, rendyrket køreglæde og drømmen om at eje en liebhaverbil er medvirkende til den store passion for veteranbiler. Interessen for veteranbiler er større, end man skulle tro i Danmark, hvor bilerne importeres, sælges og enkelte af dem hives op fra dybe mergelgrave for at blive totalt restaureret.

Bagmændene
Udstillingen præsenteres af Dansk Veteranbil Klub, som er en landsdækkende forening med over 6000 medlemmer. Bilernes ejermænd er selv tilstede og svarer gerne på spørgsmål.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.