• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. september 2010 - Toyota / VerkehrsClub Deutschland

Toyota er mest grøn

Toyota Prius, Auris og IQ deler de tre første pladser i tysk miljøvurdering af biler.

Den ny Auris Hybrid er straks strøget til tops som førende miljøbil. Den ny Auris Hybrid er straks strøget til tops som førende miljøbil.

Toyota
Toyota mest grøn
Ønsker du at være så miljøbevidst som bilist som overhovedet muligt, skal du vælge Toyota. Det er konklusionen fra det tyske trafikforbund Verkehrsclub Deutschland (VCD), der hvert år undersøger, hvilke biler der er de mest miljørigtige.
Blandt de over 300 testede biler sætter Toyota sig i årets undersøgelse på alle 3 pladser i top-3 over de mest miljørigtige biler i Tyskland. Det skyldes ikke mindst den miljøbevidste japanske bilproducents satsning på hybridteknologi. Her supplerer en elmotor den traditionelle benzinmotor, hvilket både gør køreturen mere økonomisk og behagelig samtidig med, at hybridbilen hverken udleder CO2 eller kvælstoffer, når den kører på ren el.

Prius og Auris ligger  i toppen, herefter kommer  IQ

Toyotas hybridbil Prius topper listen i undersøgelsen over de mest miljøvenlige biler sammen med Toyota Auris Hybrid, der har premiere i Danmark om to uger. Begge har bl.a. et ultralavt udslip af CO2 og kører i gennemsnit henholdsvis 25,6 og 26,3 km/l ved blandet kørsel. På tredjepladsen – stadig foran alle andre bilmærker - ligger den lille bybil Toyota IQ 1,0 VVT-i med en gennemsnitlig brændstoføkonomi på 22,2 km/l.

Søg brugte Toyota Prius

Prius Plug-in Hybrid er brobygger til den rene elbil
”Det er glædeligt at se, at Toyotas satsning på miljørigtige biler slår så markant igennem. Vi investerer fortsat kraftigt i udviklingen af endnu mere miljørigtige biler og præsenterer f.eks. i denne uge Prius Plug-in Hybrid, der vil fungere som brobygger til den rene elbil. Den har det samme hybridsystem som både Auris Hybrid og den normale Prius, men den drager yderligere fordel af et større batteri og dermed endnu længere rækkevidde på ren el. Så vi hviler ikke ligefrem på laurbærrene,” fastslår Anders Tystrup, pressechef hos Toyota Danmark.
Det tyske trafikforbund VCD har hvert år siden 1989 målt bilmærkernes miljøbelastning. Toyota opnår sin topplacering samlet set ved at udmærke sig i alle undersøgelsens tre kategorier; forbrug (udledning af CO2 pr. km), støj og udstødningsgasser (f.eks. kvælstoffer).


Verkehrsclub Deutschland, miljø-rangliste, top-10, 2010/2011

1. Toyota Prius Hybrid 7,53 point
1. Toyota Auris Hybrid 7,53 point
3. Toyota IQ 7,43 point
4. Honda Insight Hybrid 7,13 point
5. Volkswagen Polo 1,2 TDI Bluemotion 6,95 point
6. Nissan Pixo 6,83 point
6. Suzuki Alto 6,83 point
8. Smart fortwo coupé/cabrio cdi 6,80 point
9. Honda Civic Hybrid 6,66 point
10.Seat Ibiza 1,2 TDI CR Ecomotive 6,65 point

Kilde: www.vcd.org

Søg brugte Toyota Prius

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.