• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. september 2010 - Business Danmark

Audi A4 er årets firmabil

Sælgernes fagforbund, Business Danmark, kårer Audi A4 som bedste "Businessbil".

Audi A4 2.0 TDI er kåret til "BusinessBilen 2011", altså årets firmabil. Audi A4 2.0 TDI er kåret til "BusinessBilen 2011", altså årets firmabil.

Business Danmark
Audi A4 er årets firmabil
Bilavisens og Business Danmarks store tilbagevendende firmabilkåring afliver nu myten om, at firmabiler blot skal være anonyme arbejdsheste, der klarer dagens dont uden at kny. End ikke den samfundsøkonomiske smalhals har slukket firmabilisternes drømme om luksus på landevejen.
Sædvanligvis er det de lidt billigere modeller, der vinder. Men i år havde juryen, hvor halvdelen var kvinder, næsten alle Audi A4 2,0 TDI stationcar med 136 hestekræfter som favorit. Testpanelet faldt for Audiens fornemme teknik, lækre design og dens evner som trofast og behagelig ledsager på landevejen. Kravet til alle deltagende biler var, at de skulle køre mindst 18 km/l. Audien lå med et forbrug på 20,8 km/l i den pæne ende af feltet.

Søg brugte Audi A4

Høj pris på vinderbilen overrasker
Vinderbilen koster dog over 450.000 kr. Og selv om den med rabat kan fås til små 400.000 kr. i beskatning for firmabilisten - svarende til en månedlig udgift på 4.600 kr. - overrasker valget alligevel initiativtageren til kåringen Børge Agerbæk, trafikpolitisk formand i Business Danmark.
”Audien er en fantastisk lækker bil, der dog ligger lige i overkanten af, hvad sælgerne må købe bil for, men tendensen er klart, at de vælger stadig større og mere lækre modeller. Eventuelt som let brugt bil for at få økonomien til at hænge sammen.”, siger han.

Firmabilen skal være lækker
Det er femte år i træk, at kåringen finder sted, men første gang, at Audi løber med sejren. Sælger og jurymedlem Lotte Bjerre, der årligt kører 50.000 i sin Volvo V50, vil også gerne i audiens hos årets firmabil.
”Audien byder på den fulde pakke. Den har alt, hvad du kan forvente af en firmabil. Kørekomforten er helt i top, den er støjsvag, og så har klimaanlægget blød luft. Det hvæser ikke. Jeg går efter klimaanlæg, der ikke støjer.”, siger hun.
Kåringen giver også landets professionelle bilister bredere forståelse for deres vigtigste arbejdsredskab, bilen, hvor arbejdsmiljø og ergonomi skal være i top. Som noget nyt i år målte eksperter i arbejdsmiljø fra firmaet CRECEA også støjniveau, støv og luftkvaliteten i bilerne. Og umiddelbart er resultatet positivt.
”Grundlæggende er indeklimaet ikke afgørende for valg af bil i denne test. Der er ingen, der skejer ud. De er alle gode og ligger på et godt niveau.”, siger Jan Krüger, der er ingeniør og arbejdsmiljørådgiver ved CRECAA, som især var imponeret over bilernes støjsvage kabiner. Til gengæld kan udstyr som glastag give gener på grund af varmestråling.
Støjen i de testede biler under kørslen ligger på 65 decibel. Det er en halv gange højere end det anbefalede støjniveau på 40-45 decibel i komtormiljøer, men langt fra støjgrænsen på 80 decibel, hvor man bør bruge høreværn.

De 10 kombattanter
Vinderbilen er udpeget af otte erfarne firmabilister, to motorjournalister og to ingeniører fra det uvildige arbejdsmiljøkonsulentfirma Crecea. Alle biler har fem ud af fem stjerner i crashtests. Og sikkerhedsorganisationen Euro NCAP har vurderet vinderbilen som god til at modvirke piskesmæld, som rammer mange bilister.
Audi A4 vandt foran nærmeste konkurrent Mazda6 2,2, der også var et stærkt kompromis mellem en pris, plads, motorkraft og kvalitet. Sidste års vinder Opel Insignia Ecoflex blev henvist til tredjepladsen, selv om modellen definitivt har begravet Opels støvede morfarimage med et lækkert design og en stærk, nøjsom motor. Flere kvindelige jurymedlemmer fandt dog Insignia'en lidt for stor i bytrafik.

De syv testede modeller der ikke nåede i finaleheatet var:
•    Volvo S60 D3. En potentiel vinder med en lækker kabine, et spændstigt design og en stærk motor. Faldt igennem på prisen på over en ½ million kr. eksklusive automatgear.
•    Alfa Giulietta. Ser formidabel ud, og er med 170 hestekræfter feltets hurtigste. Som firmabil er den dog for klejn og udsynet er ringe pga. små ruder og den brede B-stolpe.
•     VW Golf BlueMotion. Kørte hjem med uforrettet sag, selv om den havde det laveste forbrug på 26,3 km/l. Testkørerne fandt den lidt for kedelig som arbejdsbil og udstyrsniveauet for skrabet.
•     Toyota Avensis. En af landets mest solgte biler. Men sælgerne vil ikke købe den af egen fri vilje. Juryen fandt den kedelig at køre, bøvlet at manøvrere med og for dyr i indkøb.
•    Peugeot 5008. Klarede sig hæderligt i testen. Testkørerne roste bilens komfortniveau, den lækre kabine og ikke mindst den høje sideposition, der giver godt overblik i trafikken.
•    Reneault Scenic. Mange danskere har taget den franske bil til sig. Men firmabilisterne deler ikke begejstringen. Bilen er for lille og betjeningen lidt knudret. Til gengæld er prisen på 281.000 kr. god.
•    Ford Focus Econetic . Med på et afbud fra Ford Fokus S-Max. Den aldrende model tiltrak ikke store opmærksomhed, og blev fundet for ukomfortabel. Kører dog 25 km/l og har masser af kabineplads til under 300.000 kr.

Op til kåringen af BusinessBilen 2011 blev medlemmer af Business Danmark opfordret til at gætte på, hvilke af de 10 biler, som vandt tiltlen. 188 deltog i spøgen, hvoraf kun 31 gættede på Audi A4. En af dem får nu stillet en Audi A4 til rådighed i en uge.

Søg brugte Audi A4

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.