• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. august 2010 - jp.dk

Elefantvæddeløb forbydes

Trafikministeren er træt af lastbiler, der overhaler hinanden på motorvejen.

Elefantvæddeløb eller elefantræs skal forbydes visse steder, mener Venstre. Elefantvæddeløb eller elefantræs skal forbydes visse steder, mener Venstre.

JP.dk
Foreslår forbud
Transportminister Hans Christian Schmidt (V) er på vej med et et-årigt forsøg med totalforbud mod, at lastbiler overhaler på dele af motorvejsnettet.
Det skriver Morgenavisen Jyllands-Postens netavis JP.dk.
Forsøget skal træde i kraft så hurtigt, som det er praktisk muligt, og gælde på én af strækningerne: Kolding-Århus, Trekantområdet-den dansk-tyske grænse eller tværs over Fyn. Mest sandsynligt er dog strækningen mellem Kolding og Århus.

Retsordfører fra Venstre har mistet tålmodigheden
Det er ikke lykkedes JP.dk at få en kommentar fra transportministeren, men Venstres retsordfører, Kim Andersen, forklarer til sitet, at han har mistet tålmodigheden med vognmandsbranchens løfter om selv at gøre noget ved de såkaldte elefantræs, hvor lastbilerne overhaler hinanden på motorvejene, skaber farlige situationer og store gener for almindelige bilister, som tvinges til pludselige opbremsninger i overhalingssporene.
»Jeg kan dagligt selv konstatere, at branchens løfter ikke har hjulpet noget, så nu må vi have et forsøg i fuld skala, så vi kan teste, hvad et forbud vil betyde for trafiksikkerhed og trafikafvikling,« siger Kim Andersen til JP.dk.

Et forbud vil ikke højne trafiksikkerheden
Rådet for Sikker Trafik har dog for nylig konkluderet, at et forbud ikke vil have nogen sikkerhedsmæssig effekt. Direktør Anders Rosbo har til Ritzau udtalt, at de såkaldte elefantoverhalinger ikke udgør noget stort problem for trafiksikkerheden på motorvejene.
"Det er ikke dem, der skaber de mange ulykker. Men hvis ministeren vil lave et forsøg, som har til formål at højne afviklingen af trafikken, så er det helt fint", siger Anders Rosbo.
Der er allerede forbud mod lastbiloverhalinger omkring en snes steder på motorvejsnettet, nogle steder kun på visse tider af døgnet. Det drejer sig om cirka 400 kilometer.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.