• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. juli 2010 - Nordania Leasing

Guld, sølv og bronze til Ford

Fords firma-favoritter sætter sig på top 3

Ford topper hos firmabilisterne ifølge Nordania Leasing Ford topper hos firmabilisterne ifølge Nordania Leasing

Pris og beskatningsgrundlag vægtes højt
Mondeo, S-MAX og Focus. Ford tager kegler blandt de danske firmabilister, der i stigende grad vægter pris og beskatningsgrundlag højere end loyaliteten over for bestemte bilmærker. Sådan lyder konklusionen hos Danmarks største leasingselskab, Nordania Leasing, der her præsenterer de 10 mest populære firmabiler i første halvdel af 2010.

Økonomien spiller ind
Med undtagelse af Opel Insignia på fjerdepladsen, er det småt med egentlige nye bilmodeller på Top 10-listen over de mest populære firmabiler i første halvår af 2010.  Ikke overraskende, lyder vurderingen hos Nordania Leasing, der ser en klar tendens til, at firmabilisterne er blevet mere prisbevidste.  

”Det er tydeligt, at firmabilisterne i højere grad end tidligere fokuserer på økonomien, når der skal vælges firmabil. Det betyder, at flere vælger etablerede bilmodeller, hvor det er muligt at få en fabriksny firmabil til et lavt beskatningsgrundlag. Tendensen understøttes af, at bilmærker som f.eks. Mercedes har justeret sine priser for via et fordelagtigt beskatningsgrundlag at erobre nye markedsandele blandt firmabilisterne”, siger Henrik Rohmann-Sønderby, salgsdirektør i Nordania Leasing.

Sådan ser resultatet ud
Listen over danskernes foretrukne firmabiler hos Nordania Leasing i første halvår 2010 tæller ud over førerfeltet Audi A6 på femtepladsen, lillesøster Audi A4 på sjettepladsen, mens tidligere tiders firmafavorit, VW Passat, i denne omgang må nøjes med en syvendeplads. Ford snupper også ottendepladsen med sin Galaxy, mens listens niendeplads går til Mercedes C-klasse foran Renault Grand Scenic på 10. pladsen.

85 procent af leasingbilerne kører på diesel
At brændstoføkonomien fortsat spiller en vægtig rolle for firmabilisterne og deres arbejdsgivere, er andelen af dieseldrevne firmabiler på hvide plader set i forhold til andelen af benzindrevne et tydeligt bevis på. Således var hele 85 procent af de firmabiler, som kunderne har leaset hos Nordania i første halvdel af 2010, udstyret med en dieselmotor, mens de resterende 15 procent var benzinbiler. En tendens, som Nordania forventer fortsætter.

Gulpladebilerne toppes af VW Transporter
På Top 10-listen over de mest populære gulpladebiler i første halvår af 2010, indtager VW Transporter en suveræn førsteplads, efterfulgt af lillesøsteren, VW Touran. Listens tredje- og fjerdeplads går til henholdsvis Renault Trafic og Opel Zafira. 

Hvide plader
Ford Mondeo
Ford S-MAX
Ford Focus
Opel Insignia
Audi A6
Audi A4
VW Passat
Ford Galaxy
Mercedes C-klasse
Renault Grand Scenic.

Gule plader
VW Transporter
VW Touran
Renault Trafic
Opel Zafira
Mercedes Vito
Peugeot Partner
VW Caddy
Ford Transit
Nissan Primastar
Mercedes Sprinter

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.