• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. juli 2010 - Continental

Skift til sommerdæk

For mange danskere kører stadigvæk med vinterdæk

Continental Dæk Danmark A/S anbefaler, at vinterdæk, der udskiftes med nye sommerdæk, opbevares tørt frem mod vinteren. Continental Dæk Danmark A/S anbefaler, at vinterdæk, der udskiftes med nye sommerdæk, opbevares tørt frem mod vinteren.

Continental
Dine vinterdæk kan stadig reddes
Mange tusinde danskere kører midt i juli fortsat rundt med vinterdæk. De dyre vinterdæk slides hurtigt op på knastør asfalt. Danskere, der tager bilen til udlandet, kan skåne vinterdækkene ved at skifte til sommerdæk nu.

Spar udgiften på nye vinterdæk
Ud over at bremse hurtigere og styre mere sikkert, så kan danskere, der skifter vinterdæk ud med sommerdæk også spare penge. Sommerdæk er hårdere i gummiet end vinterdæk og holder markant længere. Det betyder, at man ved at skifte dæk kan undgå at skulle købe helt nye vinterdæk til vinter. Sådan lyder sparerådet fra eksperter i bilbranchen.

Stort slid på den lange udlandsrejse
”Vinterdæk holder ikke så lang tid på tør og varm asfalt. Og slet ikke på en lang ferietur til udlandet. Bildæk slides mere, når bilen udsættes for høj fart og f.eks. skal klare kurver og opbremsninger. Det kommer danske turister ud for på en sommerferie på f.eks. tyske motorveje. Det koster penge, og så øger det også udledningen af CO2 fra bilerne, fordi vinterdæk har en højere rullemodstand end sommerdæk. Så man kan altså både hjælpe sig selv og miljøet med et dækskifte,” forklarer Georg Nielsen.

Bremser bedst på våd vej
Sommerdæk gør det også nemmere at bremse i vådt føre, understreger Georg Nielsen. ”Sommerdæk bremser bedre end vinterdæk, når vejene er våde, og det sker i øvrigt oftere, end man skulle tro i sommermånederne. August er den måned i løbet af året med flest regnskyl,” fortæller Georg Nielsen, administrerende direktør for Continental Dæk Danmark A/S.

Gode råd når du gør dine sommerdæk klar
- Har du allerede sommerdæk på, så bør du sikre dig, at mønsterdybden er over 2 mm. Loven kræver 1,6 mm som minimum, men det kan være for lidt, hvis du skal rejse langt i bilen. Er bilen læsset tungt, skal du have ekstra luft i dækkene.

- Undersøg sommerdækkene for fejl og synlige skader som buler og sprækker i kanten. En jævnlig inspektion af dine dæk er især påkrævet, hvis dine dæk er gamle.

- Mål lufttrykket i dækkene. Du kan ofte se det korrekte tryk på indersiden af bilens fordør eller i din bils instruktionsbog. Er dækkene pumpet korrekt, bruger din bil desuden mindre brændstof.

- Har du ikke plads til dine vinterdæk, kan du ofte få dem opbevaret hos din dækforhandler.

Vær også opmærksom på
- Sørg for ny bremsevæske, så bremserne ikke overophedes og mister effekt.

- Tjek pærer, lys, blinklys og sikringer på bilen.

- Tjek aircondition og kølesystem, så du og din bil ikke lider overlast i varmen.

- Udskift olie og oliefilter, så motoren smøres optimalt og f.eks. er klar til længere belastning som at holde i kø.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.