• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. juni 2010 - FDM

Sikkert på bilferie

Gode råd til en sikker bilferie uden bøder

Det kræver lidt planlægning, når ferien foregår i bil i Europa. Det kræver lidt planlægning, når ferien foregår i bil i Europa.

FDM
Forskellige regler i EU-lande
Skal sommerens ferie foregå i bil i Europa, så guider FDM dig til en sikker bilferie. Især miljøzonerne i de europæiske byer skaber problemer for danske bilister. Det er en god idé at sætte sig ind i alt fra færdselsregler, vejstrækninger, benzinpriser og underholdning til børnene, hvis sommerens ferie skal foregå i bil gennem Europa. ”Selvom mange af de lande, vi kører igennem, er EU-lande, vil der stadig være forskellige regler, som man skal være opmærksom på. Derfor kræver det lidt forberedelse, hvis man vil have en sikker og lovlig ferie i Europa”, siger Frederik Valmin, feriekonsulent i FDMs ferierådgivning.

Tvivl om miljøzoner i Tyskland og Italien
Det er især reglerne om miljøzoner i de tyske byer og de italienske byer, der skaber problemer for de danske bilister. ”Vi får rigtig mange henvendelser fra bilister, der enten er i tvivl om reglerne eller som har fået en stor bøde, fordi de ikke havde sat sig ind i reglerne. Så skal man på ferie med bil i Europa, bør man sikre sig, at man kender reglerne, og man skal ikke køre ind i byerne med mindre man har tilladelse til det”, siger Frederik Valmin. Han understreger, at det i stort set alle italienske byer er umuligt at få tilladelse til at tage bilen med, og bøden for at gøre det uden tilladelse er stor.

Gode kør-selv råd
- Husk mærkater - Flere lande kræver mærkater for at køre på vejene eller i bestemte byer.

- Tjek færdselsregler og det lovpligtige sikkerhedsudstyr til bilen for de lande, hvor du skal have bilen med– der kan være stor forskel også i EU-landene.

- Få tjekket bilen inden ferien. Bilens bremser og motor belastes mere end ved normal kørsel, og det er ærgerligt at få ødelagt ferien pga. bilnedbrud.

- Husk de nødvendige dokumenter.

- Tjek forsikringen.

- Husk underholdning til børnene.

- Hold pauser undervejs og gør turen til destinationen til en oplevelse i sig selv.

- Hør trafikradio og opdater kort på gps’en inden afrejsen.

- Skal du have campingvogn med, så overvej, om den kan tempo 100 godkendes, så den må køre 100 km/t på motorvejene i Tyskland.

- Sæt dig ind i reglerne, så du undgår bøder i udlandet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.