• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. juni 2010 - Autocom.dk

Leasing bedst ved fyring

Op til 30.000 kr. at spare på leasing, hvis man falder for de nye dagpengeregler.

Leasing af f.eks. en Renault Mégane Sport Tourer er billigst ved pludselig ledighed. Leasing af f.eks. en Renault Mégane Sport Tourer er billigst ved pludselig ledighed.

Autocom.dk
Leasing bedst ved fyring
De nye dagpengeregler, der sætter en grænse på to års dagpenge, vil sætte fart i privatleasingen. For med privatleasing kan man spare op til 30.000 kr. på en almindelig familiebil, hvis man pludselig bliver fyret. Det viser beregninger, som online bilauktionen Autocom.dk har udarbejdet. Dermed bliver privatleasing endnu mere attraktiv end køb for bilister, der er usikre på deres jobsituation.
”Hvis man for eksempel leaser en Renault Mégane Sport Tourer 1.5 dCi hos Renault og på grund af en fyring er tvunget til at komme af med den efter 12 måneder, så sparer man 30.000 kr. i forhold til at have købt den”, påpeger salgs- og marketingdirektør Morten Holmsten fra Autocom.dk.

Højt værditab gør køb til dårlig forretning på den korte bane
Det er den hårde afskrivning det første år, der gør den store forskel. Ved køb af bilen, der koster 249.900 kr., lider man de første 12 måneder et værditab på 57.877 kr. ved at køre 20.000 km i den. Det er mere end hele udgiften til privatleasing, der er på 55.670 kr. Ved køb skal man også af med 28.247 kr. til service og låneomkostninger, så den samlede gevinst ved at lease løber op i 30.274 kr., viser Autocoms beregninger.
Over to år er gevinsten 26.889 kr. Det skyldes, at afskrivningskurven flader lidt ud i år 2.
Fordelen svinder naturligvis, hvis man kan forhandle sig til rabat på bilen ved køb.

Det kan betale sig at give mere i førstegangsbetaling
Eksemplet fra Renault er taget, fordi Renault kun forlanger 10.900 kr. i førstegangsbetaling og 3.850 kr. i administrationsgebyr. Til gengæld er den månedlige ydelse på 3.410 kr. Vælger man i stedet Nordania, Fleggaard, easyfleet, Krone Kapital eller en af de mange andre udbydere, vil man typisk komme af med startomkostninger på 25.000-28.500 kr. Til gengæld vil de månedlige ydelser være lavere. Det kan i længden blive billigere end tilbuddet fra importøren.
”Vi kan kun anbefale, at man afsøger markedet og finder det tilbud, der passer en bedst. Men er man ude efter budgetsikkerhed og det mindste tab ved ledighed, så er privatleasing helt sikkert et interessant alternativ til køb”, slutter Morten Holmsten.

Download minianalysen her

Læs mere om privatleasing her


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.