• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. maj 2010 - Applus+ Bilsyn

10 pct. flere brugthandler

Ikke kun nybilsalget stiger, det gør brugtmarkedet også.

Et grundigt tjek er en god idé ved et køb af brugt bil. Et grundigt tjek er en god idé ved et køb af brugt bil.

Applus+ Bilsyn
Stigende brugtsalg
Der er traditionelt godt gang i brugtbilssalget hvert eneste forår, og 2010 er ingen undtagelse. Tal fra Danmarks Automobilforhandler Forening viser en kraftig stigning i brugtbilssalget i første kvartal 2010 i forhold til samme periode sidste år. Stigningen har været på mere end 10 pct., og det har betydet 10.560 flere brugtvognshandler sammenlignet med første kvartal i 2009, fortæller Applus+ Bilsyn.
”Biler har flere fejl jo ældre de bliver, så det siger sig selv, at en så stor stigning i salget af brugte biler, også betyder flere nye ejere af fejlbehæftede køretøjer på de danske veje. Disse biler er til fare for den almene trafiksikkerhed, men også til stor gene for de nybagte bilejere der køber brugt, og derefter må på værksted for at få repareret bilen for mange tusinde kroner”, siger adm. direktør for Applus+ Bilsyn, Arne Willerslev-Legrand, og peger på én ting, der kan spare potentielle bilkøbere for store værkstedsregninger:

Med et brugtbilstjek undgår man at købe katten i sækken
”Med et brugtbilstjek kan man undgå at købe katten i sækken. Som køber kommer man ofte galt af sted, fordi det kan være svært at se selv de mest graverende fejl med det blotte øje. Når der er tale om motorfejl, rustskader og andre skjulte mangler, er forbrugerne fuldstændigt afhængige af sælgerens udtalelser. Derfor bør et uvildigt brugtvognstjek også være en del af enhver brugtbilshandel”, fortsætter direktøren for bilsynskæden.

Et syn er ikke garanti nok mod skjulte fejl og mangler

De fleste brugte biler der er til salg, bliver markedsført som nysynede. At en bil har været til syn, giver dog ingen garanti for, at den ikke indeholder fejl og mangler, da synsvirksomhederne kun skal undersøge for fejl, der relaterer sig til trafiksikkerheden og miljøet. Man kan derfor sagtens risikere, at købe en nysynet bil hvor der er begyndende rustskader, eller hvor tandremmen er mør.
”Vi oplever mange kunder, der henvender sig til os efter, at de har købt en brugt bil som nysynet, og derfor er uforstående overfor, at den har rustskader, eller skal have foretaget andre dyre reparationer. Det er derfor en god idé at lave en aftale med sælgeren om, at man får foretaget et ordentligt brugtbilstjek i synshallen, og at forhandleren udbedrer de fejl og mangler, som står på attesten, inden handlen gennemføres”, siger Arne Willerslev-Legrand.
”Tidligere var brugtbilstjek dyre og forbeholdt medlemmer af FDM, som fortrinsvis testede de mest kostbare biler, så det er glædeligt at se, at almindelige bilejere nu har fundet ud af at anvende synshallernes rådgivning på denne fornuftige måde”, slutter han.

Også online brugtbilauktionen www.autocom.dk har mærket det stigende behov for brugte biler. Især små, økonomiske biler sælges til høje priser, men op til campingsæsonen er der også bud efter stærke campingtrækkere. Det kan man som sælger udnytte.BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.