• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. maj 2010 - Volvo Cars

Bæredygtige Volvo

Volvo har blikket vendt mod bæredygtig transport

For at understrege, hvor vigtigt bæredygtighed er i Volvo Cars, har området sin egen særskilte plads i årsrapporten. For at understrege, hvor vigtigt bæredygtighed er i Volvo Cars, har området sin egen særskilte plads i årsrapporten.

Volvo 
Årsrapport 2009/2010
Volvo Cars har fokus på bæredygtig transport. Det fremgår af virksomhedens årsrapport for 2009/2010 - Corporate and Sustainability Report. Et eksempel er beslutningen om at påbegynde serieproduktion af plug-in hybridbiler i 2012.

Med stigende salg og et stærkt produktprogram som f.eks. den nye Volvo S60 er Volvo Cars kommet godt fra start i 2010. Den løbende satsning på bæredygtig transport er højt prioriteret.

"Det drejer sig ikke bare om, hvad der slipper ud af afgangsrøret i vores biler – vi mener, at ansvaret går fra underleverandørerne, via produktionen, driftsperioden og genindvindingen, hvor vi forsøger at indtage et helhedssyn i forhold til miljøet," forklarer Stephen Odell, adm. direktør og koncernchef hos Volvo Cars.

For at understrege, hvor vigtigt bæredygtighed er i virksomhedens dag-til-dag arbejde, har området sin egen særskilte plads i Volvo Cars' årsrapport. Rapporten er inddelt i fokusområder som miljøhensyn, sikkerhed og indtjening, hvor hver del indeholder nøgletal og resultater fra tidligere år sammen med en beskrivelse af, hvordan man ser på fremtiden. Emner, der går igen i rapporten er vigtigheden af samarbejde og partnerskaber såvel som vigtigheden af, at virksomhedens medarbejdere har succes i deres arbejde.

Der er lagt særligt vægt på:
- Introduktionen af DRIVe modellerne, som er brændstoføkonomiske dieselbiler med lave  CO2 emissioner.

- Beslutningen om at påbegynde serieproduktion i 2012 af en plug-in hybridbil, som oplades i en almindelig stikkontakt.
 
- Volvo XC60 er stadig en succes. Den var bedst sælgende Volvo-model i 2009, og den har modtaget adskillige internationale priser.

- Introduktionen af verdensnyheden Pedestrian Detection, en banebrydende teknologisk løsning, der beskytter fodgængere i bymiljøer. Først introduceret til den nye Volvo S60.

Udvikler hele tiden nye løsninger
"Fremtiden, sådan som vi ser den, er, at vores biler er helt fri for udledninger, der har skadelig indvirkning på miljøet, og at vi har biler, der ikke er i stand til at kollidere. Og det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt vi får det – det er et spørgsmål om hvornår," fastslår Stephen Odell.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.