• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. maj 2010 - Peugeot

Økonomidyst afgjort

Ole Frederiksen fra Skibby vandt Peugeot Blue Lion Cup med 32,3 km/l i en 308.

Ole Frederiksen vandt et rejsegavekort på 15.000 kr. Ole Frederiksen vandt et rejsegavekort på 15.000 kr.

Peugeot
32,3 km i Peugeot 308
Efter en spændende dyst på vejene i de grønne omgivelser omkring Egeskov Slot på
Fyn, er vinderen af Peugeots Blue Lion Cup netop fundet. Det blev Ole Frederiksen fra Skibby, der kom i mål med det mindste brændstofforbrug - 32,3 km/l.
Han kan dermed være stolt over den ærefulde titel: Danmarksmester i Blue Lion Cup 2010. Ole Frederiksen kan samtidig glæde sig over at have vundet et rejsegavekort til en værdi af 15.000 kr.

20 bilister med i finalerunden
For at sætte endnu mere fokus på, at man ved at udnytte teknologien i bilen optimalt og ændre blot lidt på sine køremåde kan opnå en miljømæssig og økonomisk gevinst, skød Peugeot et mesterskab i miljøvenlig køreteknik, Bluedrive, i gang hos alle landets forhandlere i midten af marts.
Efter kvalifikationsrunden blev de 20 bedste Bluedrive-ambassadører i landet fundet og de har nu gennemført finalen, som blev et spændende miljørace med nerve og høje ambitioner hos finalisterne.

Det handler ikke om at køre langsomt
Selvom Bluedrive handler om at køre langt på literen, er essensen stadig køreglæde. Derfor var der angivet en maksimal tid, som finaleruten skulle gennemføres på, og hvis tiden blev overskredet gav det strafforbrug - for Bluedrive handler ikke om at køre langsomt, men om at bevare en dynamisk kørsel, udnytte teknologien og samtidig spare på brændstoffet ved at følge nogle enkle tips. Og netop tidsgrænsen viste sig at blive en afgørende faktor.

Favorit snublede på grund af tidsoverskridelse

Der var spænding til det sidste, da vinderen af finalen i Blue Lion Cup skulle findes, og det var få sekunder, der adskilte nummer 1 fra nummer 2. Henrik Villars Jørgensen fra Roskilde kørte over målstregen med et brændstofforbrug på 33,3 km/l og lå til at kunne erobre førstepladsen. Desværre havde han overskredet tidsgrænsen med 15 sekunder og det gav ham et strafforbrug, som sendte ham ned på andenpladsen. Han har dog al grund til at være stolt over sin præstation og glæde sig over præmien - en stor købmandskurv med italienske lækkerier.

Vinderen landede i mål 10 sekunder før tidsgrænsen

Vinderen, Ole Frederiksen, viste ikke blot sine evner som dreven miljøbilist, han udviste også et stort strategisk talent, og det sikrede ham førstepladsen og hovedpræmien, som var et rejsegavekort til en værdi af 15.000 kr. Han havde netop timet sin kørsel, så han landede i mål 10 sekunder før tidsgrænsen og med et resultat på 32,2 km/l var det nok til at sikre ham sejren og titlen som Danmarksmester i Blue Lion Cup 2010.
Det var en stolt og glad vinder, der kunne fortælle om sin miljøvenlige kørselsteknik:
”Det handler om at bruge motoren optimalt, få et flow i sin kørsel og holde en konstant hastighed.”
Og det lykkedes i høj grad for Ole Frederiksen på den næsten 29 km lange konkurrencerute.
Oles råd til andre bilister, der gerne vil køre mere miljøvenligt er ganske simpelt:
”Sørg for at se fremad i trafikken -vær forudseende, både når det gælder de andre trafikanter og geografien, lyskryds, sving og så videre.”

Alle Peugeot-kunder bliver tilbudt et gratis kursus i Bluedrive, når de henter deres nye bil hos forhandleren.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.