• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. maj 2010 - Ford

Ford på elvognen

Ford springer på "elvognen" med Ford Transit Connect.

Ford vil sende elektrisk udgave af Transit Connect på gaden i 2011. Ford vil sende elektrisk udgave af Transit Connect på gaden i 2011.

Ford / Bilpriser.dk
Elektrisk Connect

Små varebiler kører der mange af i storbyerne. Og de oser alle - mere eller mindre. Men fra sensommeren 2011 kan postchauffører, pizzabude, håndværkere og mange andre hoppe ind i en Ford Transit Connect Electric og køre op til 130 km på en dag uden at sende noget som helst forurening ud i hovedet på storbyboerne. I bedste fald lades bilerne op med overskudsstrøm fra vindmøller.

Ford i samarbejde med Azure Dynamics
Den elektriske Connect skal være en billig varebil, der er billig at servicere. Den skal som sagt kunne køre op til 130 km på en opladning, og det er rigeligt for mange chauffører, der kører i storbyerne, vurderer Ford. Og for dem er det ideelt med en elektrisk bil, der ikke spilder energi, når den holder ved lyskryds osv. Bilerne skal bygges på en Ford-fabrik i Tyrkiet, hvorefter batterier, motorer og elektronik montores hos Azure Dynamics i Europa et sted. De skal sælges af Azure Dynamics, og Fords værkstedsnetværk skal vedligeholde dem.

Ford vil inden 2013 også lancere en elektrisk Focus, to benzin-el-hybridbiler samt en plug in-hybrid.


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.