• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. marts 2010 - Toyota

Prius på ren el

2 eksemplarer af Toyota Prius plug-in hybrid skal testes i Danmark.

2 styk Toyota Prius plug-in hybrid skal testes i Danmark før produktionstart i 2012. 2 styk Toyota Prius plug-in hybrid skal testes i Danmark før produktionstart i 2012.

Toyota
Prius-test
Danmark er blandt de lande i Europa, der er udpeget til at medvirke i et 3-årigt testprogram med plug-in hybridbiler.
En plug-in hybridbil virker som ren elbil på korte distancer, og fungerer som en traditionel hybridbil med en benzin- og en elmotor på længere distancer. En plug-in hybridbil er med sin lave CO2-udledning skånsom mod miljøet - men er på ingen måder begrænset i sin rækkevidde.
De 2 testbiler, som Toyota Danmark får til landet til juni, skal bl.a. indsamle informationer om den daglige brug af denne nye teknologi og danne basis for den endelige produktionsmodel, som Toyota forventes at sende på markedet i 2012.

Deltagerne afsløres i april
”Det er en fantastisk mulighed for os at være en del af dette testprogram, og vi er allerede i gang med at færdiggøre en aftale med et selskab fra energisektoren i Danmark der, som partner og testkører, skal være med til at kaste lys over den daglige brug af denne fremtidige teknologi. Hvem det bliver, forventer vi at kunne offentliggøre i slutningen af april” fortæller Informationschef René Mouritsen fra Toyota Danmark.
 
Toyota Prius plug-in hybrid kan køre 20 km på ren el

Familiebilen Toyota Prius med plug-in teknologi kombinerer det bedste fra to verdener. På korte distancer kan en fuldt opladet Prius plug-in hybrid køre ca. 20 kilometer på el alene uden nogen form for udledning. Når el-kapaciteten i bilens lithium-ion batteri er brugt op, kører bilen videre på det traditionelle hybridsystem, som er en kombination af en benzin- og elmotor med et lavt brændstofforbrug og lav udledning af CO2. Ved at kombinere de to teknologier, overvindes de mange udfordringer, som den rene elbil fortsat har specielt med hensyn til rækkevidden.

Kan oplades fra en almindelig stikkontakt
”Vi vil naturligvis også bruge bilen til at skabe dialog med beslutningstagere inden for det politiske system og invitere dem til at stifte bekendtskab med en af fremtidens biler. Plug-in teknologien er på trods af sin batterikapacitet og rene eldrift - i modsætning til elbilerne - pålagt fuld registreringsafgift. En Toyota Prius plug-in hybridbil lades op i en stikkontakt som enhver anden elbil og i betragtning af, at plug-in hybridbilen i en stor del af kørslen kører på ren eldrift, har vi store forventninger til, at politikerne vil finde en model, hvor de tilgodeser de kommende plug-in biler på samme måde, som de i dag tilgodeser den rene elbil” fortsætter René Mouritsen.

Kører i gennemsnit 38 km på literen

Toyota Prius kan som plug-in hybridbil køre ca. 20 kilometer på el alene efter en opladningstid på 90 minutter. Forbrugstallene er imponerende. Toyota Prius plug-in køre gennemsnitligt 38 km på en liter benzin. Den gennemsnitlige udledning af CO2 er på kun 59 g/km.  
Toyota tester globalt ca. 600 plug-in hybrider over de kommende tre år. 200 af disse biler testes på det europæiske marked, 100 af disse i Frankrig og 10 er tildelt de nordiske lande, heraf 2 i Danmark.

Primære forskelle på Toyota Prius og den kommende Toyota Prius plug-in hybrid:

 

 

Toyota Prius Hybrid

Toyota Prius plug-in hybrid

Batteritype

Nickel-Metal Hydride

Lithium-ion

Mulighed for opladning via stikkontakt (230V/16 amp)

Nej

Ja

Distance på el alene, km

~ 2

~ 20

Km/l, gennemsnit

25,6

38

CO2, gennemsnit g/km

89/92

59

NOx (mg/km)

0 ~ 5,8

0 ~ 5,8

Partikler (mg/km)

0

0

Hestekræfter

136

136

Tophastighed km/t (el/hybrid)

48/180

100/180

 BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.