• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. marts 2010 - Applus+ Bilsyn

Spar køretid i ferien

Med en Tempo 100-tilladelse går det op til 25 pct. hurtigere på tyske motorveje.

Med en Tempo 100-tilladelse kan man spare 3 timer til Italien. Med en Tempo 100-tilladelse kan man spare 3 timer til Italien.

Applus+ Bilsyn
Spar køretid
Vinteren ser endelig ud til at have sluppet sit tag i Nordeuropa. Ifølge tal fra Dansk Camping Union betyder det, at mellem 5-10.000 danskere forventes at køre sydpå med deres campingvogn i den kommende påskeferie. Skal man til eller igennem Tyskland i påskeferien eller den kommende sommerferie, har man mulighed for at køre op til 100 km/t med campingvogn og små påhængskøretøjer på de tyske motor- og motortrafikveje, hvis man har en tysk Tempo100-godkendelse.
”Der er en del krav til både campingvogn og det trækkende køretøj, der skal opfyldes for at få den tyske godkendelse. Man kan dog heldigvis få foretaget godkendelsen, allerede inden man drager mod den tyske grænse, da vi har tilladelse til at foretage Tempo100-undersøgelser på de tyske myndigheders vegne”, siger adm. direktør i Applus+ Bilsyn, Arne Willerslev-Legrand.

Forkort rejsetiden med adskillige timer

Et af de populære camping-rejsemål er Italien. Kører man fra den dansk-tyske grænse stik syd, mod Italien, rammer man den tysk/østrigske grænse efter cirka 12,5 timer, hvis man kører med de traditionelt tilladte 80 km/t. Med et Tempo100 mærkat til sin campingvogn kan man skære knap 3 timer af rejsetiden på de små 1.000 km ned gennem Tyskland.
”Man skal være opmærksom på, at det ikke blot er et spørgsmål om at måtte køre hurtigere, men at det også er en mere bekvem måde at køre på. Med Tempo100-mærkatet har man nemlig lov til at overhale lastbiler, og på den måde risikerer man ikke at blive fanget i et vogntog uden mulighed for at køre i sit eget tempo”, slutter Arne Willerslev-Legrand.

Sådan foregår godkendelsen
Synshallen undersøger køretøjet og sender resultatet, sammen med en kopi af registreringsattesten, til de tyske myndigheder. De tyske myndigheder udsteder herefter tilladelsen, som sendes sammen med Tempo 100 mærkatet. Det tager ca. en uge fra undersøgelsen er foretaget, til man har tilladelsen og mærkatet i hånden.
Der er mange ting der skal undersøges i forbindelse med en Tempo 100 godkendelse. Foruden stelnummeret, bliver der kigget på bremser, støddæmpere og dæk, ligesom det også er et krav at man har en ISO-godkendt stabiliseringsanordning. Sidst men ikke mindst bliver der foretaget en samlet vurdering af om påhængskøretøjet i det hele taget er egnet til at køre 100 km/t.
Husk altid at medbringe en kopi af campingvognens registreringsattest.

Det trækkende køretøj skal have ABS-bremser
Foruden påhængskøretøjet, er der også krav til det trækkende køretøj der skal opfyldes. Køretøjet skal være forsynet med ABS-bremser, ligesom køretøjet skal have en køreklar vægt (se registreringsattesten punkt G) på mindst den anførte værdi i ”Bestätigung” under punktet: Leermasse des ziehende fahrzeug mind. Hvis køreklar vægt ikke fremgår af registreringsattesten, kan egenvægt + 125 kg anvendes.

En Tempo 100 godkendelse koster 500 kroner hos Applus+ Bilsyn, der både dækker godkendelsen (380 kroner) samt et gebyr på 120 kroner til de tyske myndigheder.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.