• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. november 2009 - Nissan

Pengepungen vigtigst

Pengepungen vigtigere end klimaet, viser undersøgelse fra Nissan.

Nissan Note - den slags små biler kommer vi til at se flere af, mener Nissan. Nissan Note - den slags små biler kommer vi til at se flere af, mener Nissan.

Nissan
Pengepungen vigtigst
Den globale klimadebat har ikke sat det store aftryk på danske og nordiske bilejere, viser en ny undersøgelse foretaget for Nissan. Kun 18 pct. af danskerne angiver lavt CO2-udslip som et af de tre vigtigste parametre, når der skal købes ny bil. Prisen er stadig vigtigere. Men det behøver ikke være dyrt at blive en lidt grønnere bilist, lyder rådet fra Nissan.

Kun 18-19 pct. tænker på udledningen af CO2

Vi taler meget om CO2 og klima, men er vi villige til at ændre vaner, hvis det koster et greb i pengepungen? Ikke hvis man spørger de danske - og nordiske - bilejere. En ny undersøgelse foretaget for Nissan viser, at de tre vigtigste parametre for køb af mindre biler for både danskerne og vores nordiske bilfæller er brændstoføkonomi, pris og sikkerhed.  Kun 18 pct. af danskerne, og 19 pct. af den nordiske befolkning, angiver et lavt CO2-udslip som en af de tre vigtigste ting i forbindelse med bilkøbet, når de skal købe ny bil.

Nemt for mange at spare på brændstoffet
”Vi taler alle sammen om CO2–udslip og nødvendigheden af at handle nu, men det kan være svært at prioritere klimaet, hvis det samtidig udgør en reel omkostning på et måske trængt budget,” siger Taina Erkkilä, kommunikationsdirektør i Nissan Nordic Europe.
”Hvad vi måske ikke går og tænker over til daglig er, at der faktisk er flere ting, man kan gøre som bilejer for at nedbringe CO2-udslippet, som ikke nødvendigvis koster penge. Små ting som at tømme bagagerummet eller kontrollere dæktrykket, er eksempler på ting, man sagtens kan implementere i hverdagen uden ekstra besvær og omkostninger. Det er et budskab, vi som bilfabrikant også gerne vil være med til at udbrede.”

Vi kører i for store biler
Som tommelfingerregel er mindre biler brændstofbesparende og dermed også mindre belastende for både CO2-regnskabet og økonomien. Alligevel viser Nissans nye undersøgelse, at over halvdelen af danskerne med en stor eller mellemstor bil indrømmer, at de formodentlig kører rundt i en bil, der er større end behovet – spørger man bilejere over 60 år er tallet 70 pct. Til gengæld tror næsten 80 pct. af danskerne på, at vi kommer til at se mange flere små biler i fremtiden.

Småbilernes indtog er en klar tendens, mener Nissan
”Vi tror, danskerne har ret i, at vi vil opleve en større bevidsthed om bilstørrelsen i fremtiden,” siger Taina Erkkilä. ”Vi ser dette som en klar tendens og et behov, som vi forsøger at imødekomme ved at tilbyde flere mindre city-biler – fx med Micra, Note og den helt nye og mere miljøvenlige Pixo. Ved at vælge en af disse biler, kan man tage lidt større hensyn til klimaet uden at gå på kompromis med pengepungen.”

Nissans gode råd til mere CO2-venlig kørsel:

Vedligehold:
•    Kontrollér dæktrykket
•    Kontrollér dækkenes styrevinkel
•    Foretag regelmæssige servicetjek af din bil
•    Reducér luftmodstanden (luk fx vinduer og fjern tagbøjler)
•    Tøm bagagerummet

Kørsel:
•    Planlæg din rute og dit køretidspunkt
•    Start først motoren, lige før du kører
•    Accelerér hurtigt, men jævnt op til kørehastigheden – lad ikke omdrejningstallet komme op over 3.000 /min
•    Undgå unødvendige opbremsninger og spild af energi (vær forudseende og hold afstand)
•    Brug bilens elektroniske udstyr, som fx air condition, med omtankeBILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.