• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. oktober 2009 - Toyota Danmark A/S

Ny Toyota Prius

Med mindre brændstofforbrug og lavere CO2 udslip end nogensinde.

El/benzin hybridbilen Toyota Prius er blevet skarpere i sit design med mere kant og karakter, og så kører den gennemsnitligt 25,6 km/l og CO2-udledningen er på kun 89 g/km. El/benzin hybridbilen Toyota Prius er blevet skarpere i sit design med mere kant og karakter, og så kører den gennemsnitligt 25,6 km/l og CO2-udledningen er på kun 89 g/km.

Toyota
Prius i 3. generation
Allerede i 1997 var den første serieproducerede el/benzin-hybridbil Toyota Prius langt foran sin tid. Nu lanceres Prius i 3. generation, med mindre brændstofforbrug og lavere CO2 udslip end nogensinde. Og flot nytænkende interiør med avanceret funktioner.

CO2-udslip på 89 g/km
Ordet Prius stammer fra latin og betyder ”før andre” eller ”foran”. Den nye Toyota Prius må siges at leve op til sit navn. Hybridteknologien i Prius – Hybrid Synergi Drive – har vundet titlen ”Green Engine of the Year” 5 år i træk, og kommer nu i næste generation. 90 % af alle komponenter er nydesignet, og er blevet lettere og mere kompakte. Det betyder, at hybridsystemet med det avancerede automatiske gear yder 24 % mere end sin forgænger, men bruger 14 % mindre brændstof. CO2-udslippet er helt nede på 89 g/km. Alt sammen tal som selv de allermindste biler på markedet har svært ved at konkurrere med.

25,6 km/l i gennemsnit
Det er der ingen anden familiebil på det danske marked, der kan matche. Det intelligente samarbejde mellem de to drivmidler – en 1.8-liters benzinmotor og en elmotor med samlet 136 hk – giver den imponerende brændstoføkonomi og den beskedne udledning af CO2 og kvælstoffer (NOx) og ingen udledning af partikler.
 
Ingen begrænset rækkevidde
På trods af Prius miljørigtige egenskaber, bliver den på ingen måde hægtet af i trafikken. Accelerationen fra 0-100 km/t. sker på 10,4 sekunder, og topfarten er på 180 km/t. Prius bliver heller ikke hægtet af på grund af begrænset rækkevidde. Hybridsystemet i Prius er et intilligent selvopladende lukket system, som ikke kræver ekstern opladning, og Prius kører op til 1152 kilometer på en enkelt tankfuld benzin.

Luftmodstanden er rekord lav, og designet i den nye Prius er generelt blevet skarpere og har få mere kant og karakter. Køreegenskaberne er friske og komfortable, og Prius er mere end nogensinde blevet et alternativ til de traditionelle familiebiler – blot mere sparsommelig og mindre forurenende.
 
Solceller på taget
Alt i den nye Toyota Prius er hysterisk gennemtænkt. Fx har en særlig udstyrsvariant af Prius verdens første soldrevet ventilationsanlæg, der via solceller nedkøler Prius, når den er parkeret. Og inden start kan Prius’ aircondition køre i op til tre minutter uden brug af brændstof. Endvidere har bilen som standard Head Up Display, der viser de vigtigste køreinformationer i bilens forrude, så føreren ikke behøver at tage blikket fra vejen. 

Mere udstyr, høj sikkerhed og konkurrendedygtig pris
Prius har som standard en omfattende udstyrsliste både teknisk og komfortmæssigt, og på sikkerhedssiden kan den smykke sig med fem stjerner i Euro NCAPs sikkerhedstest. Prisen starter ved kr. 385.041 eksklusive levering, og grundlaget for evt. firmabilsbeskatning starter fra kr. 341.829. Den grønne ejerafgift er på kr. 260 halvårligt.
 
Toyota tilbyder 3 års garanti eller 100.000 kilometer og 5 års garanti på hybridsystemet eller 100.000 km.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.