• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. oktober 2009 - De Danske Bilimportører

Forbedret bilsalg

Salget af personbiler kun 19 pct. lavere i september 2009 end i september 2008

Ford Mondeo solgte godt i september og var med til at løfte salget. Ford Mondeo solgte godt i september og var med til at løfte salget.

De Danske Bilimportører / Bilpriser.dk
Fald på kun 19 pct.
Bilsalget oplevede fortsat tilbagegang i september, men tendensen mod et mere normalt marked for især personbiler fortsætter. Registreringstallene viser at personbilsalget i september faldt med knap 19 procent, mens salget af varebiler gik tilbage med 50 procent sammenlignet med samme måned sidste år. I forhold til august oplever især personbilerne dog en markant forbedring.

På vej mod normalisering
Bilsalget i september faldt i september set i forhold til samme måned sidste år 2008, men udviklingen mod en normalisering på bilmarkedet fortsatte. Faldet i september var mere end mere 10 procent mindre end det i august, og der er efterhånden ved at være langt til de meget massive fald, som prægede markedet i begyndelsen af 2009.
”Et fald på 19 procent er naturligvis altid voldsomt, men der er ikke tvivl om, at vi faldet til trods, oplever en bedring i markedet. Salget har udviklet sig i den rigtige retning i flere måneder, og næsten 10.000 solgte biler i september er historisk set ganske fornuftigt. Det er klart noget, der er med til at underbygge, at vi er på vej mod en normalisering siger, Tejs Laustsen Jensen, chefkonsulent hos De Danske Bilimportører.

Udviklingen afhænger af samfundsøkonomien
Han forventer samtidig, at vi i de kommende måneder fortsat vil opleve en positiv udvikling.
”Udviklingen i bilsalget afhænger naturligvis meget af den generelle økonomiske situation, men overordnet ser vi forsigtigt - men positivt – på udviklingen i de kommende måneder. Nye modeller, der kører langt på literen, vil sammen med et fortsat højt transportbehov være med til at underbygge den normalisering af markedet, som vi har set i de seneste måneder”, siger Tejs Laustsen Jensen.
Også hos Bilpriser.dk er situationen blevet vurderet, og herfra er skønnet, at vi lander på cirka 100.000 nyindregistrerede personbiler i år.

Varebilsalget falder fortsat kraftigt
Også faldet i varebilssalget er reduceret i september, men i modsætning til personbilerne, er markedet stadig hårdt ramt af krisen.  Der kom 1.278 nye varebiler ud på vejene i september og det svarer til et fald på 50 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

”Markedet for varebiler har gennem lang tid været utroligt hårdt ramt. Senest har ikke mindst krisen og den manglende investeringslyst blandt små og mellemstore virksomheder været med til at trække salget ned,” siger Tejs Laustsen Jensen

Lastbiler falder fortsat
Registreringstallene for september viser et fald i registreringen af nye lastbiler på 58 procent. 276 lastbiler blev indregistreret i september mod 650 i samme måned sidste år.
”Markedet for lastbiler adskiller sig markant fra det for person- og varebiler. Præcis som vi i foråret så, at det tog lang tid inden krisen kunne aflæses i registreringstallene, så varer det også længere inden en evt. bedring kan aflæses her. Desuden er markedet naturligvis præget af den svære situation, som transportbranchen befinder sig i som konsekvens af krisen”, siger Tejs Laustsen Jensen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.