• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. oktober 2009 - Finans Nord

Smarte biler privatleases

Private tager i stigende grad skridtet til at privatlease, og de ønsker små, smarte biler

Fiat 500 er en af de små, smarte biler, easyfleet har succes med. Fiat 500 er en af de små, smarte biler, easyfleet har succes med.

easyfleet / Bilpriser.dk
Private vil lease de små smarte
De private leasingkunder er vilde med små, smarte biler som Fiat 500 og Citröen C1. Og selvom forbrugerne er novicer på markedet, så ved de, hvad de skal spørge om.
Tidligere var det stort set kun firmabiler, der blev leaset i Danmark, men nu er antallet af private leasere stærkt stigende. Det betyder, at der er mange forbrugere på markedet, der skal lease for første gang.
"35 procent af vores kunder leaser i dag til privat brug, og tallet er stærkt stigende. Kun få af disse har tidligere leaset biler", siger Peter Lorentzen, direktør i easyfleet, der hører til Finans Nord.

Kunder er velforberedte, når de ringer for at privatlease
Selvom leasing således er et helt nyt område for forbrugerne, så oplever easyfleet, at kunderne møder uhyre velforberedte op, når de vil lease en bil.
"Der er ingen tvivl om, at de har læst meget om emnet, inden de har besluttet sig for leasing. De ved lige, hvad de skal spørge om. Nogle gange kan vi næsten genkende spørgsmålene fra artikler i medierne", fortæller Peter Lorentzen, der mener, det er positivt, at kunderne møder så velforberedte op.
Bilpriser.dk mræker også den stigende interesse. Især i weekenderne læser flere og flere stof om privatleasing på vore sider, viser trafikstatistikken.

Forsikring mod ubehagelige overraskelser ved aflevering
"Det stiller krav til os som udbydere, og det er med til at hæve kvaliteten", mener han og nævner forsikringsdelen som eksempel:
"Mange har læst og er blevet advaret om problemer i forhold til tilbagelevering af bilen, og det skabte utryghed. Det fik os til - i samarbejde med Codan - at udarbejde en forsikring, der tager højde for netop den faktor.
I dag tegner 62 procent af kunderne hos easyfleet forsikringen med den særlige afleveringsforsikring.

Kreditering for underkørte kilometre
En anden faktor, der har haft betydning for en række kunder, er antallet af kørte kilometer. Ikke alle kører det antal kilometer, der er indlagt i aftalen, og derfor er easyfleet begyndt at tilbyde en aftale, hvor kunden får penge tilbage, hvis ikke de har kørt så langt, som aftalen giver mulighed for.
"Det giver en øget fleksibilitet, som gør leasing relevant for endnu flere", siger Peter Lorentzen.  
Ikke mindst de små biler som Fiat 500 og Citroën C1 er efterspurgte modeller hos easyfleet. Og i den lidt større familieklasse er det Ford C-Max, der er den mest efterspurgte. 

 
Relaterede artikler
Audi privatleasing
55 pct. mere privatleasing
Privatleasing af små biler

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.