• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. oktober 2009 - Forsikring og Pension

Tyven tager bilnøglerne

Pas på dine bilnøgler - først tager tyven dem, så din bil.

Hvis du vil passe på den her - skal du passe på dine nøgler. Hvis du vil passe på den her - skal du passe på dine nøgler.

Forsikring og Pension
Tyven tager dine bilnøgler
Pas godt på dine bilnøgler, både når du er ude og hjemme. 85 procent af de dyre biler, der bliver stjålet i Danmark, bliver stjålet med nøgle. Nye tal fra Forsikring & Pension viser, at det især er tyske kvalitetsbiler, der bliver stjålet på den måde.

Tyvene går efter de dyre biler
201 bilnøgler med tilhørende bil i prisklassen over 200.000 kr. blev stjålet i årets første ni måneder, viser nye tal fra Forsikring & Pension.
"Hvis en biltyv har udset sig en dyr bil med en avanceret startspærrer, er den letteste måde at få fat i bilen, at snuppe nøglen. Den lægger de fleste af os i entreen, i bryggerset eller på køkkenbordet, og det ved tyvene godt. Derfor er det relativt nemt for dem at finde den", siger chefkonsulent i Forsikringsoplysningen, Christian Skødt.

Startspærrer gør livet surt for biltyve
Bilernes startspærrer er efterhånden så avancerede, at det er tæt på umuligt at starte bilen uden nøgle. Derfor er det mindst lige så vigtigt at passe på sin nøgle, som det er at låse bilen.
Forsikringsoplysningen opfordrer folk til at lægge bilnøglerne et mindre oplagt sted og i hvert fald holde dem væk fra steder, hvor de er synlige udefra.

Hav nøglen på dig, når du er ude
De fleste af de bilnøgler, der ender i biltyvens lomme, bliver stjålet i folks hjem. Af de 201 nøgler, biltyvene har tiltusket sig i løbet af årets første ni måneder, er de 120 blevet stjålet i folks bolig. Det svarer til 60 procent.

Pas på ved værkstedet

48 bilnøgler er forsvundet fra værkstedet, mens bilen har været til reparation, mens de sidste 33 er blevet stjålet andre steder. Det vil typisk være, at nøglerne er blevet stjålet fra ejermandens jakke eller taske. Den elektroniske nøgle, alle nyere biler har, har nemlig gjort det nemmere at finde den bil, der hører til.
"Det er hurtigt og nemt at fiske en nøgle op fra en jakkelomme i en restaurantgarderobe eller en sportshal, og så gå ud på parkeringspladsen og pege rundt med den, indtil der er en bil, der låser op. Derfor er det vigtigt at have styr på sin nøgle, når man er ude", siger Christian Skødt.

Gode råd om bilnøgler
- Hav din bilnøgle i bukselommen eller brystlommen, når du færdes på offentlige steder. Det er let at fiske den op fra din jakkelomme, uden du opdager det.
- Hav ikke din bilnøgle liggende synligt fremme, når du er hjemme.
- Læg aldrig din bilnøgle i en garderobe, et omklædningsrum eller lignende.
- Aflever din bil til reparation i værkstedets åbningstid, hvis værkstedet ikke har en sikkerhedsgodkendt afleveringsboks. Hvis der står en god bil foran et værksted, er det nærliggende for en tyv at brække postkassen op for at se, om nøglen skulle ligge der.

Relaterede artikler
Pas på din Mercedes-Benz
Tyve tager din Chrysler
Dyr forsikring for unge

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.