• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. oktober 2009 - FDM

Danmarks bedste bilist

Thomas Høybye fra Høje Taastrup er Danmarks Bedste Bilist

Thomas Høybye vandt en Toyota IQ i konkurrencen. Thomas Høybye vandt en Toyota IQ i konkurrencen.

FDM
Thomas Høybye vandt
Det blev Thomas Høybye fra Taastrup, der torsdag eftermiddag løb med sejren i FDMs konkurrence om at blive Danmarks Bedste Bilist. Mere end 15.000 bilister deltog i konkurrencen.
Thomas Høybye var tydeligt glad, stolt og smule overrasket over sejren i finalen i FDMs store konkurrence på FDM Sjællandsringen.
I et felt bestående af ti finalister klarede den 27-årige servicetekniker sig samlet bedst i dagens program, hvor han opnåede 83,4 point af 100 mulige. I finalen blev deltagerne bedømt på deres køretekniske færdigheder ved en bremse-undvige manøvre i glat føre samt en adfærdsbedømmelse på offentlig vej, inden de skulle igennem politiuddannelsens stopprøve. En svær prøve hvor de i en kombination af tid og fart bl.a. skulle lave både undvigemanøvre, nedbremsning i sving, køre slalom for- og baglæns og endelig parallelparkere.

Vinderen fik en Toyota IQ
”Det er en super fornemmelse at stå her med nøglerne til førstepræmien. Det havde jeg ikke turde drømme om, da jeg tilmeldte mig konkurrencen. Jeg synes selv, jeg gjorde det godt i øvelserne og synes også, jeg generelt kører godt,” sagde Thomas Høybye, der kunne trille hjem i konkurrencens førstepræmie; en Toyota IQ.
Af finalens øvelser syntes han, glatføreøvelsen var den sværeste.

Flere end 15.000 danskere deltog i konkurrencen
Konkurrencen om at blive Danmarks Bedste Bilist blev lancerede 19. august, og mere end 15.000 danskere deltog i de indledende runder på nettet. Af dem gik de 32 bedste videre til semifinalerne, hvor der ventede deltagerne en række køretekniske øvelser. Herfra kvalificerede de ti bedste sig til finalen på FDM Sjællandsringen.

Tæt og spændende konkurrence
”Danmarks Bedste Bilist har været en succes. Konkurrencen har på en sjov, lærerig og udfordrende måde været med til at sætte fokus på nogle af FDMs mærkesager; trafiksikkerhed og god trafikkultur. Vi vil gerne bidrage til, at der opretholdes en god kultur i trafikken og gøre opmærksom på, at det kræver både kendskab til færdselsregler og kørerevner at være en god bilist. Disse egenskaber har alle finale- og semifinaledeltagere udvist, og det har gjort konkurrencen tæt og spændende til det sidste,” siger FDMs adm. direktør, Thomas Møller Thomsen.
Udover Thomas Møller Thomsen deltog også direktør for Rådet for Større Færdselssikkerhed, Anders Rosbo samt justitsminister Brian Mikkelsen (K) ved overrækkelsen.

Gavekort til køreteknisk anlæg
Nummer to i konkurrencen om at blive Danmarks Bedste Bilist, Jens Fischer, Vojens, fik et gavekort til FDM travel på 10.000 kr., mens nummer tre, Mikael Larsen, Ishøj, vandt et gavekort til FDM Motorsport. Derudover fik alle finalisterne desuden et gavekort til et køreteknisk kursus hos FDM køreteknik, da selv en god bilist skal vedligeholde køretræningen. Også Danmarks Bedste Bilist.BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.