• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. oktober 2009 - Bilpriser.dk

Den ny Astra testet

Bilpriser.dk har prøvekørt den ny Opel Astra - og Audi A5 Sportback 2.7 TDI.

Den ny Opel Astra virker solid og velkørende. Den ny Opel Astra virker solid og velkørende.

Af Finn Arne Hansen, Bilpriser.dk
Mægtig motor i Astra
"Just in time" til Årets Bil i Danmark 2010 har Opel Danmark skaffet et par forserie-eksemplarer af den ny Opel Astra til Danmark. Bilpriser.dk har prøvekørt den med en 2-liters dieselmotor med 160 hk og automatgear - og det er en god kombination.
Astra'en, som har bredere dæk end forgængeren, kører som på skinner, men er samtidig komfortabel. Motoren er kultiveret, og den er klar med kræfterne, når man træder speederen i bund. Men raceragtigt er det ikke. Kabinen føles stor, det samme gør hele bilen. Kompaktklassen vokser.

Sportslig og frisk Mazda3
Mazda3 blev valgt i en udgave med 105 hk benzinmotor. Og både bil og motor lever op til Mazda's ry for at være sportslig og frisk. Gearkassen er perfekt, og selv om 105 hk ikke er meget, afleveres de perfekt til asfalten. En rigtig sjov og livlig køremaskine.

Med Ford Ka på Jyllands-Ringen

Tirsdag blev dagen, hvor der så småt blev adgang til Jyllands-Ringen, og Bilpriser.dk tog for sjov den lille Ford Ka med på banen. Med "hjul i alle fire hjørner", som man siger, er det en meget frisk og nem bil at tumle, og på banen var den nok ikke voldsomt hurtig, men alle situationer, den blev udsat for, også hurtige sving og hårde opbremsninger, klarede den til UG.

Citroën C3 Picasso står stærkt i feltet

Imidlertid gætter Bilpriser.dk på, at de lidt sjove og rummelige familiebiler som Citroën C3 Picasso og Toyota Urban Cruiser, Skoda Yeti og Fiat Quobo står stærkt, når juryen skal til at stemme. Vi tog en tur med Citroëns pressechef ud i det midtjyske søhøjland med udsigt til Himmelbjerget og Silkeborgsøerne i en C3 Picasso med 1,6-liters HDI-motor, og den ser ud til at ramme den almindelige forbrugers behov perfekt. Og smarte er de jo også. Toyota'ens motor er kun på 1,3 liter og kører på benzin, så de 6 gear skal bruges flittigt. Men så er den sikkert sparsommelig til gengæld.

Dagens luksusoplevelse: Audi A5 Sportback
Men det skal jo ikke være fornuft det hele. Der har også været tid til en tur i en Audi A5 Sportback med 2,7-liters dieselmotor, og det var en lækker luksusoplevelse. Alt oser af kvalitet, og motoren er bomstærk og lydsvag. Man smutter gerne 1.000 km sydpå i den. Men i en dansk konkurrence tæller priserne meget, så den har næppe en chance.BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.