• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. september 2009 - De Danske Bilimportører

Store biler går frem

Salget i august blev 30,5 pct. lavere end i august 2008. Fremgang for firmabilerne.

2.125 solgte Avensis'er får andelen af solgte firmabiler til at stige. 2.125 solgte Avensis'er får andelen af solgte firmabiler til at stige.

De Danske Bilimportører / Bilpriser.dk
Firmabiler går frem
Bilsalget faldt fortsat i august, men tendensen fra de foregående måneder mod en stabilisering fortsatte. Og salget af store biler går markant frem. Registreringstallene viser at personbilsalget i august faldt med 30,5 procent, mens salget af varebiler gik tilbage med 59 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Ny Avensis styrker salget i firmabilsklassen
Bilsalget faldt i august sammenlignet med august 2008, men i tråd med tendensen fra de foregående måneder, blev forskellen til 2008 igen mindsket, og reduktionen er nu nærmest halveret i forhold til årets første måneder.
De små biler udgjorde i august 2009 42,2 pct. af markedet mod 53,5 pct. i august 2008. Firmabilerne udgjorde 18,3 pct. i august 2009 mod 13,3 pct. i august 2008. Det er en bemærkelsesværdig stigning. Årsagen ses i salgsstatistikken, konstaterer Bilpriser.dk: Mest sælgende bil i de første 8 måneder af 2009 er Toyota Avensis med 2.125 enheder!

Mindre fald end først på året

”Bilmarkedet er fortsat under pres fra krisen og beskæftigelsessituationen. Der er dog små, men varige tegn på bedring. I begyndelsen af året var bunden gået helt ud af markedet, og nu oplever vi trods alt kun et fald på knap 31 procent. Det er stadigt et voldsomt dyk, men vi skal kun tilbage til 2003 for at finde en august måned, hvor der blev solgt færre biler end i år. Så krisen taget i betragtning er det faktisk ganske pænt med 7.900 solgte biler", siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.
”Naturligvis vil udviklingen i beskæftigelsen og den generelle økonomi i resten af 2009, have stor betydning for udviklingen i salget i de kommende måneder, men baseret på de seneste måneders tal, er der grund til at se forsigtigt – men optimistisk – på udviklingen i markedet i resten af 2009, udtaler Bent Mikkelsen.

Varebilsalget faldt 59 procent
I modsætning til personbilerne, så er der ikke nogen bedring at spore på markedet for varebiler. I august kom kun 1.126 nye varebiler ud på vejene. Det svarer til et fald på 59 procent sammenlignet med samme måned sidste år, og er dermed på niveau med juli.
”Markedet for varebiler lider fortsat af den manglende investeringslyst blandt de små og mellemstore virksomheder, bl.a. inden for byggeriet, og selvom det er ved at være længe siden, så har afgiftsændringerne fra 2007 også stadig en effekt. Derfor er der ikke på samme måde som for personbilerne en bedring i sigte her”, siger Bent Mikkelsen.

Lastbilsalget i frit fald
Som det har været tilfældet i de seneste måneder, så har krisen også i august et kraftigt tag på indregistreringen af nye lastbiler. Kun 188 lastbiler blev nyregistreret i august mod hele 519 sidste år. Det svarer til et fald på 64 procent - næsten samme niveau som i juli ”Markedet for lastvogne er kraftigt præget af krisen. Det skyldes ikke mindst de lange leveringstider, der gør at det reelt er salget i de værste krisemåneder i vinteren, som vi ser afspejlet i tallene fra august, siger Bent Mikkelsen.BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.