• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. september 2009 - Lamborghini

Reventón fra Lamborghini

Så bliver det vist ikke skarpere: Lamborghini Reventón Roadster med 670 hk

Lamborghini Reventon Roadster - fremstilles i max. 20 eksemplarer. Lamborghini Reventon Roadster - fremstilles i max. 20 eksemplarer.

Lamborghini
Ond, skarp og dyr
Den er ond, skarp, hulens dyr og ikke ligefrem fodgængervenlig. I forbindelse med den internationale biludstilling i Frankfurt har Lamborghini netop lanceret den ultimative supersportsvogn blandt åbne roadster modeller. Lamborghini Reventón Roadster er en fascinerende supersportsvogn med ekstreme kræfter og kompromisløs performance. Identisk med Lamborghini Reventón Coupé, der blev præsenteret ved selvsamme udstilling i 2007 og øjeblikkeligt udsolgt, er der tale om en begrænset og yderst limiteret produktion.
Under 20 eksemplarer vil Lamborghini fremstille af Reventón Roadster, der kommer til at koste 1,1 million Euro før afgifter.

Den mest ekstreme Lamborghini nogensinde
"Lamborghini Reventón Coupé er den mest ekstreme model i vores historie og med den nye Roadster model tilfører vi et yderligere emotionelt element kombineret med vores teknologiske ekspertise. Modellen forener overlegen performance med den seksuelle glæde, det er at køre åben supersportsvogn," fortæller Stephan Winkelmann, President & CEO for Automobili Lamborghini S.p.A.

Skarptskåret design

Lamborghini Reventón Roadster har samme skarptskårede design som coupé-versionen, mens den specielle farve Reventón Grey er holdt i en mere mat nuance. De kantede linjer gemmer over en kraftig modificeret aerodynamisk udformning tydeligt visualiseret af forkofangerens spidse profil og sideskørternes store luftindtag. For at genere tilstrækkelig downforce ved høje hastigheder har Lamborghini udstyret Revontón Roadster med en hækspoiler, der automatisk skyder op, når farten overstiger 130 km/t og sågar drejer til en mere spids vinkel, når hastigheden passerer 220 km/t.

670 hk ved 8.000 omdrejninger i minuttet

Under den gennemsigtige motorhjelm ånder Lamborghinis legendariske 6,5-liters V12-motor. Et italiensk mesterværk med 4 knastaksler, 48 ventiler med variabel timing og tørsumpssmøring med ekstern olietank. I alt yder V12-motoren 670 hk ved svimlende 8.000 o/min og det maksimalt drejningsmoment er på 660 Nm ved 6.000 o/min. Resultatet er en
accelerationstid fra 0-100 km/t på 3,4 sekunder, mens tophastigheden er hele 330 km/t. Til at overføre motorens kræfter og sikre optimalt vejgreb i enhver situation er Lamborghini Reventón Roadster udstyret med firehjulstræk og spærredifferentialer på både for- og bagakslen med henholdsvis 25 og 45 procents spær.

Karosseriet er næsten udelukkende af kulfiber
Som standard benytter modellen Lamborghinis sekventielle gearkasse e-gear, der har 6 trin og betjenes via to skiftearme placeret bag rattet. De voldsomme præstationer skyldes ikke mindst at Lamborghini Reventón Roadster kun er 25 kilo tungere end den tilsvarende coupé model. Forklaringen skal findes i karrosseriet, der allerede som coupé har så høj en vridningsstabilitet at kun få modifikationer var nødvendige ved transformationen til roadster. Ligesom coupé-versionen er cellen i den nye roadster udarbejdet i højstyrke stålprofiler og komponenter i kulfiber. Selve karrosseriet er fremstillet næsten udelukkende af kulfiber og har kun stålplader i det yderste af sine to karakteristiske saksedøre.

Cockpit i stil med et moderne kampfly
Interiøret i Lamborghini Reventón Roadster har samme udtryk som modellens udvendige design. Kabinen er indrettet til den entusiastiske kører med en generøs anvendelse af læder, blød alcantara, aluminium og glinsende kulfiber. Samtidig har cockpittet mange ligheder med moderne kampfly, som f.eks. instrumenteringen, der kan skifte mellem analog og digital
aflæsning. Endvidere kan de g-kræfter, der opstår under acceleration, nedbremsning og i sving aflæses i et display i toppen af instrumenteringen. 

Lamborghini forhandles i Danmark af eneforhandler Lamborghini Copenhagen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.