• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. september 2009 - Ford

Ny Ford Focus går 26 km/l

Ford Fokus Econetic II og konceptbil på el vises i Frankfurt.

Ford Focus Econetic II kan klare 26 km på én liter diesel. Ford Focus Econetic II kan klare 26 km på én liter diesel.

Ford
Flere grønne Ford-biler
Over 26 kilometer på een liter brændstof. Eller 120 kilometers lydløs kørsel efter en tur i stikkontakten. Frankfurt Motorshow har afsløret Ford Focus i to helt nye forklædninger.
Den nye, opdaterede Ford Focus Econetic er et studie i miljørigtig teknologi. Med Fords nyudviklede Auto-Start-Stop-system, avanceret lade-teknologi, ny kørsels-guide-software og et tandrems-system med reduceret friktion, kan den nye Focus Econetic køre mere end 26 kilometer på een liter diesel ved blandet kørsel. Udledningen af CO2 er tilsvarende lav med beskedne 99 gram pr. kørt kilometer.

Motor genstarter på 0,3 sekund

Dermed placerer den nye Ford Focus Econetic II sig som en af de mest miljøvenlige og driftsøkonomiske biler i klassen af mindre familiebiler.
Det nye Auto-Start-Stop-system (ASS) bidrager med en brændstofbesparelse på helt op mod 10 procent under bykørsel. Ved stop, slukker motoren automatisk efter få sekunder, hvilket forhindrer unødig tomgangskørsel ved for eksemepl lyskryds. Så snart koblingen berøres springer motoren igang igen. Det sker på blot 0,3 sekunder og vil ikke opleves som en egentlig forsinkelse.

Husmandsudgave med næsten lige så god økonomi
Den nye Ford Focus Econetic II fås også i en billigere udgave uden ASS-systemet, men præsterer alligevel 25 kilometer pr. liter brændstof ved blandet kørsel og blot 104 gram udledt CO2 pr. kørt kilometer.
De markante præstationer er dels opnået ved at trimme Fords kendte 1,6 liters TDCi Duratorq dieselmotor, men også ved en række designændringer og nyudviklinger. Det gælder for eksempel regenerativ ladning – et system, som opsamler og omsætter energien der udvikles ved nedbremsning.
Den nye Ford Focus Econetic II forventes introduceret i Danmark i foråret 2010.

Ny Focus BEV
En anden Focus, som vi skal vente en anelse længere på, er Fords allerførste el-drevne familiebil, Focus BEV (Battery Electric Vehicle), som netop er blevet præsenteret for første gang på Frankfurt Motorshow. Bilen er udviklet som en prototype i 15 eksemplarer og skal i første omgang deltage i et stort anlagt forsøgsprojekt for ekstremt miljøvenlige biler i England til næste år.
Focus BEV har en aktionsradius på 120 kilometer på en enkelt batteri-opladning og en topfart på 136 km/t. Focus BEV er udviklet i samarbejde elmotor-producenten Magna og er tænkt som Fords første skridt i retning af at producere el-familiebiler i stor skala.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.