• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. september 2009 - Toyota

Toyota Prius til opladning

Næste generation af Toyota Prius kryber ned på 60 g CO2 pr. km.

Toyota Prius III - kan køre 20 km udelukkende på strøm. Toyota Prius III - kan køre 20 km udelukkende på strøm.

Toyota
Toyota viser på biludstillingen i Frankfurt konceptbilen Prius Plug-in Hybrid.
Konceptbilen kombinerer fordelene ved CO2-reducerende opladning af batterier via stikkontakten med den traditionelle benzin-elektriske hybridbils fleksibilitet. Bilen er baseret på den nye tredje generation af den benzin-elektriske hybridbil Prius, og den er forsynet med et lithium-ion-batteri.

Kan køre på ren el på korte strækninger
En plug-in-hybrid fungerer grundlæggende som en elbil på korte ture og som en almindelig hybridbil på længere strækninger. Dens egenskaber som elbil betyder overordnet, at den har længere rækkevidde og bedre brændstoføkonomi end en konventionel hybridbil. Den bruger altså mindre fossilt brændstof, udleder mindre CO2 og bidrager mindre til den atmosfæriske forurening.
Men fordi, der er tale om en hybrid, kan den køre uanset batteriets ladetilstand, og den er i modsætning til en ren elbil - ikke afhængig af mulighederne for opladning via elnettet.


Kan køre 20 km på en opladning

Toyota udvikler en plug-in-hybridbil, som kan oplades ved hjælp af ydre energikilder som f.eks. en almindelig stikkontakt. Den nye bil bygger på Toyotas hybridteknik, der er en kerneteknologi, når det gælder miljørigtige køretøjer.
Konceptbilen, der vises i Frankfurt, er beregnet til at køre cirka 20 kilometer på en fuld opladning og til at have en CO2-udledning, der er mindre end 60 gram pr. kilometer.
Toyota tror på, at plug-in-hybridbiler repræsenterer en miljørigtig løsning, som gør det muligt at udnytte en række forskellige energikilder.

Vil sende 500 prototyper på gaden
I første omgang er det planen at introducere 500 plug-in-hybrider: 200 i Japan, 150 i USA og 150 i Europa. Bilerne skal fortrinsvis benyttes af flådeejere og skal bane vejen for accept og forståelse af denne nye teknologi.
Toyota vil fortsætte sine bestræbelser på at opnå bæredygtig mobilitet ved at udvikle plug-in-hybrider, elbiler og brændselscelle-hybridbiler på grundlag af den eksisterende hybridteknik. På den måde vil Toyota hjælpe med til at begrænse brugen af fossilt brændstof, reducere CO2-udledningen og muliggøre udnyttelsen af flere forskellige energikilder.

Specifikationer for Prius Plug-in koncept:

Længde

4,46 meter

Bredde

1,75 meter

Højde

1,49 meter

Benzinmotorens slagvolumen

1797 kubikcentimeter

Benzinmotorens maksimaleffekt

73 kW (99) hk ved 5200 o/m

Benzinmotorens maksimale drejningsmoment

142 Nm ved 4000 o/m

Elmotortype

Permanent magnet synkronmotor

Elmotorens maksimaleffekt

60 kW (82 hk)

Elmotorens maksimale drejningsmoment

207 Nm

Lithium-ion-batteri

 

CO2-udledning 

Under 60 gram pr. kilometer (målsætning)

Rækkevidde i eldrift

Cirka 20 kilometer (målsætning)

Ladetid ved 200 volt

100 minutter (målsætning)

 BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.