• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. september 2009 - Hyundai

Hyundai på den blå bølge

Hyundai introducerer Blue DriveTM-konceptet i Frankfurt

Den ny Hyundai ix35 er blandt nyhederne i Frankfurt. Den ny Hyundai ix35 er blandt nyhederne i Frankfurt.

Hyundai
Nye SUV’ere og Blue DriveTM
Når dørene går op for Frankfurt Motor Show den 15. september, står Hyundai klar til at præsentere 5 stærke bilmodeller, som alle indgår i Hyundai’s nye Blue DriveTM produktprogram. Hyundai byder også på to nye SUV’ere - Hyundai ix35 og Santa Fe facelift.

Hyundai’s nye SUV’ere

Seneste medlem af Hyundai’s i-familie er Hyundai ix35. Den afløser den populære Hyundai Tucson, som ligger på 4. pladsen over de mest solgte SUV’ere til private i Danmark siden introduktionen i april 2004. Bilen er designet og produceret i Europa, og produceres blandt andet i en 2.0 benzinversion med Stop&Go-teknologi, som har en CO2-udledning på kun 149 g/km. Santa Fe facelift byder på forbedringer af både motor, gearkasse, styretøj og affjedring. Forbedringer, som tilsammen resulterer i godt nyt for miljø, brændstoføkonomi og køreglæde. Eksempelvis kører benzinvarianten 21 % længere på literen, og CO2 udledningen er reduceret med hele 17 % til 210 g/km i forhold til den tidligere Santa Fe 2.7 V6 aut.
Med ix35 og Santa Fe facelift giver Hyundai forbrugerne mulighed for at nyde godt af SUV’ernes store brugervenlighed uden samtidig at give køb på miljøhensyn.

Blue DriveTM skal gavne miljøet
Med Blue DriveTM har Hyundai skabt et helt nyt koncept, som nu og i fremtiden vil inkludere en lang række tekniske og produktmæssige initiativer med fokus på større miljøvenlighed. De 5 modeller, som præsenteres i Frankfurt, består af tre produktionsmodeller (Hyundai i30 Blue diesel med Stop&Go, i10 EV og Elantra LPI Hybrid) og to konceptbiler (Hyundai ix-metro og Blue Will).

i30 Blue CRDI kan nu køre 23,3 km/l

Da Hyundai i april 2009 introducerede Hyundai i30 benzin med Stop&Go-teknologi, blev bilens CO2-udledning og brændstofforbrug reduceret med 7 %. Den samme Stop&Go-teknologi bliver nu implementeret i i30 Blue diesel. Det betyder, at CO2-udledningen reduceres til kun 113 g/km og brændstofforbruget reduceres med 5 % til 23,3 km/l for 90HK varianten.

Flydende gas og batterier
Med Elantra LPI Hybrid har Hyundai sat hybridteknologien på dagsordenen. Elantra LPI Hybrid er den første bil i verden produceret med en LPG motor (Liquefied Petroleum Gas) i kombination med højeffektive LiPoly (Lithium Ion Polymer) batterier. Bilens CO2-udledning er på kun 94 g/km. Elantra LPI Hybrid blev introduceret på det koreanske marked i juli måned under navnet Avante, og målet er at sælge 7.500 hybridbiler totalt i 2009. På baggrund af den koreanske succes, har Hyundai igangsat undersøgelser, som skal afgøre, hvorvidt Elantra LPI Hybrid i fremtiden bliver at finde på de europæiske motorveje.

Lille og hurtig elbil på tegnebrættet
Hyundai i10 EV er Hyundai’s første ”rene” elbil udstyret med LiPoly batterier. Ingen CO2-udledning, en distance på op til 160 km, en tophastighed på 130 km/t og kun få driftsomkostninger, er de mest markante kendetegn ved den lille citybil i10 EV. Bilen vil i første omgang blive produceret i et begrænset antal til statslige virksomheder og ministerier i Korea.

Konceptbilen ix-metro vises frem for offentligheden for første gang på Frankfurt Motor Show. Bilens design er stærkt science fiction inspireret, og er udstyret med en 125HK benzinmotor i kombination med en 15KW elmotor. En anden debutant i Frankfurt er konceptbilen Blue Will – Hyundai’s første plug-in hybrid, som bygger på en 1.6 liters benzinmotor og en 100KW elmotor.


På Frankfurt Motor Show er der også chance for at se sportsvognen, Genesis Coupé. 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.