• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. september 2009 - Finans og Leasing

55 pct. mere privatleasing

Privatleasing røg i vejret i 2. kvartal

Hondas slagtilbud i 2. kvartal var med til at øge privatleasingen. Hondas slagtilbud i 2. kvartal var med til at øge privatleasingen.

Finans og Leasing
Flere vælger privatleasing
Stadig flere danskere vælger at privatlease deres nye bil frem for at finansiere køretøjet via kontante midler eller med et traditionelt billån i banken. Det viser nye tal fra brancheorganisationen Finans og Leasing, der samtidig afslører, at antallet af nye privatleasingaftaler er steget med hele 29 % i første halvdel af 2009 set i forhold til året før.

Stigning på 55 pct. i 2. kvartal
Flere gode tilbud, faldende brugtvognspriser og en øget forståelse for leasingkonceptet er blandt årsagerne til, at flere danskere vælger at privatlease deres nye bil på bekostning af traditionelle billån eller kontantkøb. Antallet af nye privatleasingaftaler steg således med 55 % i årets 2. kvartal set i forhold til 2. kvartal sidste år. Det viser nye tal fra brancheorganisa¬tionen Finans og Leasing, der repræsenterer 45 leasing- og finansieringsselskaber i Danmark.

Danskerne har fået øjnene op for fordelene
”Det er tydeligt, at danskerne for alvor har fået øjnene op for de fordele, der ligger i at privatlease sin bil frem for selv at eje den. F.eks. når vi taler om muligheden for ikke at skulle bekymre sig om afskrivninger og store økonomiske tab i forbindelse med salget af brugte biler på et brugtvognsmarked, der har bevæget sig kraftigt nedad i de forgangne år”, siger Henrik Bech-Hansen, formand for brancheorganisationen Finans og Leasing og adm. direktør i Nordania Leasing.

Færre nyindregistrerede biler i 2009
Fremgangen i antallet af nye privatleasingaftaler skal ifølge Henrik Bech-Hansen ikke mindst ses i lyset af, at antallet af nyindregistrerede personbiler er faldet med hele 36 % i første halvår af 2009 set i forhold til året før.
”Tallene viser med al tydelighed, at privatleasing vinder frem i et vigende marked, hvor færre danskere generelt anskaffer sig en ny bil. Fremgangen for privatleasing er tilfredsstillende og samtidig et udtryk for, at den usikkerhed, som danskerne tidligere har haft i forhold til leasing - f.eks. omkring uforudsete ekstraregninger, når leasingbilen skal afleveres - er aftagende, og at forretningsmodellen for privatleasing i Danmark har vist sig at være bæredygtig", vurderer Christian Brandt, direktør for Finans og Leasing.  

Vil du vide mere om privatleasing, kan du læse følgende:
www.bilpriser.dk/guide.do

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.