• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. august 2009 - Hyundai

ix35 afløser Tuscon

Hyundai viser en smart by-SUV på IAA i Frankfurt.

Nogenlunde sådan som konceptbilen fra marts menes det, at ix35 kommer til at se ud. Nogenlunde sådan som konceptbilen fra marts menes det, at ix35 kommer til at se ud.

Hyundai
Hyundai tror på SUV'ere
Verdens 4. største bilproducent - KIA/Hyundai Motor Company - er klar til at præsentere 2 nye SUV’ere på Frankfurt Motor Show, der starter med pressedage den 15.-16. september. Spotlight bliver først og fremmest rettet mod den helt nye Hyundai ix35, men også den faceliftede Hyundai Santa Fe kan forvente bevågenhed fra verdenspressen. Begge biler introduceres på de europæiske markeder i løbet af de kommende 6 måneder. 

Skal afløse storsællterten Tuscon
Hyundai ix35 er seneste medlem af Hyundai’s i-familie. Den afløser den populære Hyundai Tucson, som er solgt i mere end 63.000 eksemplarer i Europa, og som ligger på 4. pladsen over de mest solgte SUV’ere til private i Danmark siden introduktionen i april 2004.

Første Hyundai-SUV fra det europæiske designcenter
Hyundai ix35 er den første SUV nogensinde, som udspringer fra tegnebrættet i Hyundai’s europæiske designcenter i Rüsselsheim i Tyskland - en bil designet af europæere til europæere. I sit design har ix35 adopteret de flydende linjer og den dynamiske fremtoning fra konceptbilen ix-onic, som spillede hovedrollen for Hyundai på Geneva Motor Show i marts måned i år.

Benzinmodellen kører 21 pct. længere pr. km end forgængeren

Santa Fe facelift byder på forbedringer af både motor, gearkasse, styretøj og affjedring. Forbedringer, som tilsammen resulterer i godt nyt for miljø og brændstoføkonomi. Eksempelvis kører benzinvarianten 21pct. længere på literen, og CO2-udledningen er reduceret med hele 17pct. til 210 g/km i forhold til den tidligere Santa Fe 2.7 V6 aut.

Klar til markedet, når krisen ebber ud
SUV’erne har til dato udgjort en af hjørnestene i Hyundai’s europæiske succes. Også i Danmark har Tucson (2004) og Santa Fe (2006) bidraget til positiv opmærksomhed og omtale af det koreanske bilmærke. At SUV-salget under finanskrisen er presset helt i bund, rokker ikke ved Hyundai’s tro på, at de nye SUV’ere kan bidrage til at flytte Hyundai-mærket til en
ny og bedre position i Danmark:
”Krisen har slettet SUV-salget af landkortet. Men når de finansielle markeder igen begynder at vise positive tendenser, er Hyundai klar med to attraktive SUV’ere, som er kendetegnede ved at være mere skånsomme mod miljøet og mod forbrugerens pengepung end forgængerne”, udtaler Niels Rønnebech, nyudnævnt direktør for Hyundai i Danmark.
 
Udover ix35 og Santa Fe facelift byder Frankfurt Motor Show på følgende relevante nyheder fra Hyundai:

•    i30 diesel med Stop&Go-teknologi og ny U2 motor
•    Genesis Coupe
•    Elantra LPI (hybridbil)
•    Konceptbilen HND-4 (hybridbil)

-----------------------------------------------------------------------------------------------


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.