• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. august 2009 - Automania

Elbilpremiere i Silkeborg

Den tyske 4-personers elbil LUIS free afsløres lørdag den 29. august i Silkeborg.

Den tyske 4-personers elbil LUIS free afsløres lørdag den 29. august i Silkeborg. Den tyske 4-personers elbil LUIS free afsløres lørdag den 29. august i Silkeborg.

Automania
Verdenspremiere på ny elbil
Bæredygtig energi er på alles læber her, få måneder før klimakonferencen i København. Derfor er arrangørene af bilfestivalen Automania i Silkeborg lørdag den 29. august stolte af at kunne præsentere LUIS free, der er en 4 personers el-bil med en kapacitet på mellem 150 og 210 kilometer afhængig af kørestilen.

Kan oplades på 6 timer
Opladetiden, der foregår via en almindelig stikkontakt, er max. 6 timer, men efter kun 2 timer har batterierne nået en kapacitet på 80%. Elbilen produceres af Luis AG i Ahrensburg ved Hamburg, der især er kendt for bakkamerasystemer til køretøjer af enhver art. LUIS free produceres i en basis- og komfortversion. Prisen for Luis free Comfort er kun ca. 118.000 kr. incl. moms. På en elbil er der ingen traditionelle eftersyn og prisen pr. kørt kilometer er kun 0,16 kr. LUIS free har 4 døre, er 3,40 m lang og har en topfart på 100 km/t. De første biler er løbet af samlebåndet i august, men præsenteres først for pressen den 9. september på fabrikken i Tyskland. I løbet af foråret vil Luis AG også præsentere en offroader med elmotor.

Se supersportsvognen Tesla

På udstillingen kan man også se den eneste skandinaviske demomodel af Tesla Roadster, den kraftfulde elektriske amerikaner, der giver de fleste traditionelle sportsvogne baghjul. Den accelererer fra 0-100 km/t på kun 4 sekunder og yder hele 248 hk. Topfarten er 200 km/t og den nås i et eneste langt ryk, da der ikke skal skiftes gear med den miljørigtige elmotor. Tesla’en er nærmest lydløs og har en rækkevidde på 300 km, inden den skal oplades. Tesla Roadster koster 950.000 kr., men nu kan det også lade sig gøre at lease den. Tesla Motors har indgået et samarbejde med P. Christensen A/S om forhandling, leasing og finansiering. Tesla Roadster produceres i Californien og er miljøbevidste Hollywood-stjerners foretrukne køretøj. Tesla Roadster har vundet miljø- og designpriser over hele verden.

Miljøvenlige hybridbiler og alternativt ”brændstof”

Automania kan også præsentere 3 nye hybridbiler. Honda Insight Hybrid har en el-motor og et batteri til at hjælpe benzinmotoren, 5 døre og fin plads til 5 personer. Ved nedbremsninger oplades batteriet og motoren kan slukke helt ved stop. Den trinløse gearkasse giver en glidende og jævn kørsel. Toyota Prius Hybrid kører på benzin, der får en hjælpende hånd af el-motoren og giver en tillokkende kørselsøkonomi: 25,6 km på literen. Det er også en 5- personers model med et flot design. Peugeot 308 HDi Microhybrid med 30% DAKA biodiesel i tanken, nedsætter CO2-udledningen med 30%. Den har partikelfilter og semiautomatisk gearkasse.
Udstillingen er åben for alle biler, der kører på et alternativt brændstof, så der kan dukke mange spændende biler op. Der deltager bl.a. en Citroên Electric, Ellerter og sikker flere andre modeller. Alle miljøvenlige biler, der hverken kører på benzin eller diesel, er velkommen til at køre ind på udstillingen.

Finansiering af ”grønne” biler
Automania’s hovedsponsor, Folkesparekassen, støtter i høj grad tanken omkring bæredygtig energi. Derfor er man på plads under udstillingen med tilbud om finansiering af el- og hybridbiler på fordelagtige betingelser.

Klassiske biler, bilmarked, HillClimb m.m.
Automania - Silkeborg Automobilfestival drejer sig primært om klassiske biler og ved åbningen på torvet om fredagen, kan man se et stort udpluk.  I løbet af weekenden mødes mange bilklubber på Søtorvet i Silkeborg. Der er store træf med Morgan, MG, Mustang, Cobra, VW, Karmann Ghia m.m. Desuden kommer der hundreder af andre spændende biler. Alle klassiske biler er velkomne og sidste år deltog mere end 500 køretøjer i løbet af weekenden. Der er bilmarked for klassiske biler, mulighed for en køretur i en nostalgisk bus og en original dobbeltdækker fra London er udstillet.
En afdeling af DM i bakkeløb for klassiske sportsbiler, DanParcs Søhøjlandet HillClimb bliver kørt på en lukket rute i Gjern Bakker. Her er der mulighed for at studere racerbilerne på nært hold i ryttergården på DanParcs.
Weekenden sluttes med et biltræf på Søtorvet og en picnictur i Silkeborgs smukke omegn søndag.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.