• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. august 2009 - Citroën Danmark A/S

Ny Citroën DS3

Raffineret, charmerende og med personligt præg.

Udviklingen af Citroën DS3 har været centreret om 3 egenskaber: tiltrækkende, charmerende og dynamisk Udviklingen af Citroën DS3 har været centreret om 3 egenskaber: tiltrækkende, charmerende og dynamisk

Citroën
DS3 baner nye veje
På efterårets store biludstilling i Frankfurt (fra den 17. – 27. september 2009) har Citroën premiere på den nye DS3, som er den første model i den nye DS-produktlinje. For de store markeder vil de første kunder kunne bestille bilen samtidig med udstillingen, og de danske kunder vil kunne bestille den i december.

Et supplement til den eksisterende produktlinje
DS-produktlinjen  skal være et supplement til det eksisterende modelprogram og  kommer  til  at  bestå af 3 nye meget distinkte modeller, som vil blive introduceret fra 2010 og frem i klassen for de kompakte biler, mellemklasse 1 og mellemklasse 2, under navnene DS3, DS4 og DS5.
DS3 markerer sig med et raffineret design og byder på en lang række muligheder for at personliggøre bilens udseende, både ude og inde. Hertil kommer dynamiske køreegenskaber, som giver nye køreoplevelser og kombinerer køreglæde, effektiv kørsel og formgivning på en ny måde, der gør bilen anvendelig og komfortabel i mange situationer.

Design med tiltrækningskraft
Bilens design tiltrækker opmærksomheden fra første blik. Taget ser ud som om det svæver, midterstolpen er udformet som en hajfinne, og i forkofangeren er der placeret lysdioder i to lodrette rækker, som gør bilen genkendelig også om natten. Men også i kabinen hersker der en ganske særlig stemning. Instrumenteringen er sofistikeret med 3 koniske instrumentskiver, kontakterne er placeret lige ved hånden, kørestillingen er lav, og sæderne slutter tæt om kroppen. Alt sammen med til at lede tankerne hen på cockpittet i et fly. Derudover bidrager det omhyggelige valg af materialer og dele i krom til at gøre kabinen raffineret.

Mulighed for at gøre bilen personlig
Der findes der rigtig mange forskellige DS3, idet kunden kan gøre sin bil meget personlig takket være en lang række valgmuligheder angående farve på tag, karrosseri, spejlhuse og fælge. Også i kabinen er der en hel række valgmuligheder. Endelig kan man vælge blandt 4 designtemaer, som hver især afspejler en særlig livsstil

Moderne form for køreoplevelse
Under kørslen udmærker DS3 sig ved at kombinere køreglæde med komfort på en ny måde. Den er kvik, energisk og svingglad. ”Man har næsten oplevelsen af at have et hjul på hver finger”, som produktdirektøren Vincent Besson udtaler. Den aktive sikkerhed er høj og komforten ligeså, ja faktisk usædvanlig høj for denne type bil.
DS3 vil blive markedsført med et program af både effektive og økonomiske motorer, alle Euro 5. Udledningen af CO2 starter ved 99 g/km. 2 HDi motorer med partikelfilter på henholdsvis 110 og 90 hk og 3 benzinmotorer THP 150, VTi 120 og VTi 95 (med henholdsvis 150, 120 og 95 hk). I udviklingen af bilen har man fokuseret på at begrænse vægten af bilen. DS3 produceres på fabrikken Poissy i Frankrig og nyder godt af koncernens mest moderne produktionsmetoder.

Høj anvendelighed
DS3 baner nye veje ved at være meget anvendelig, hvilket ikke umiddelbart kan ses udefra. For at udnytte bilens mål optimalt, 3,95 meter lang, 1,71 bred og 1,46 meter høj er den opbygget på en meget gennemtænkt måde: instrumentbordet er hævet for at give maksimal plads til benene, sæderne er slanke. Endvidere giver formgivningen af bagenden, næsten som en stationcar, god plads bag. Løsninger som er valgt for at give god plads til 5 personer ombord. Hertil kommer mange fralægningsrum (handskerummet kan rumme 13 liter) samt et bagagerum med et volumen på 285 liter VDA, som kan udvides i kraft af splitbagsædet 2/3-1/3.

Tiltrækkende
Udviklingen af Citroën DS3 har været centreret om 3 egenskaber: tiltrækkende, charmerende og dynamisk. Det afspejler sig i formgivningen med en profil på bilen, som er både muskuløs og tiltrækkende, kompakt og dynamisk, og som fremhæves af raffinerede detaljer i krom. Et design som inviterer til at køre en tur.

Temperament under fuld kontrol
DS3 giver en ny form for køreoplevelse, som både er dynamisk og kontrolleret. Den er kvik og ivrig, men også meget komfortabel. Køreglæden er kort sagt optimal.

Høj sikkerhed
Citroën DS3 har som standard ESP, elektronisk bremsekraftfordeling og bremseassistent, og hertil kommer 6 airbags, 3-punktseler ved alle pladser og Isofix beslag på yderpladserne bag. Standardudstyr er også fartpilot og hastighedsbegrænser og indikator for gearskifte for at tilskynde føreren til økonomisk kørsel.

Charme i hverdagen
Med sin udvendige længde på 3,95 meter og bredde på 1,71 er DS3 blandt de mest kompakte biler i klassen. Højden på 1,46 meter bidrager til at give den et dynamisk udseende. Den er også nem at komme rundt med, idet vendediameteren er mellem 10,2 og 10,4 meter, afhængig af dækmontering.
Rummeligheden i DS3 er forbløffende stor takket være en meget gennemtænkt opbygning og indretning. Det gør DS3 til en meget anvendelig coupé, hvor det dynamiske og kompakte samt det sportslige og det praktiske er kombineret. DS3 byder på 5 rigtige pladser ombord. Føreren kan indrette sig en god køreposition takket være to-vejs justerbart rat og førersæde. Hertil kommer, at der er rigtig god benplads foran takket være det hævede instrumentbord, og ved bagsæderne takket være de slanke forstole med god plads under.
Bagagerummet rummer overraskende meget med et volumen på 285 liter VDA. Det er nemt at udvide ved hjælp af splitbagsædet (2/3 og 1/3), og det kan foregå med en hånd og i en bevægelse. Desuden er der mange fralægningsrum og et stort handskerum på hele 13 liter.

Køreglæde for alle sanser
Ud over det meget omhyggelige valg af materialer, herunder beklædningen i kabinen, udmærker DS3 sig ved en meget gennemført dæmpning af støj og vibrationer. Man har tilstræbt at dæmpe støj ved kilden og derfor i særlig grad fokuseret på støjdæmpning af motorrum, døre og døråbninger. Som eksempel kan nævnes valget af et særligt støjdæmpende materiale med en tæthed på 200 g/m2 mod normalt 90 g i denne bilklasse.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.