• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. august 2009 - BMW

BMW går 24,4 km/l

Nu bliver det muligt at køre sparekørsel i en BMW 320d

BMW 320d Efficient Dynamics - går 24,4 km på én liter diesel. BMW 320d Efficient Dynamics - går 24,4 km på én liter diesel.

BMW / Bilpriser.dk
Man gnider sig i øjnene, men på papiret er den god nok: På IAA i Frankfurt vil BMW præsentere en BMW 320d Efficient Dynamics, der kan køre 24,4 km på en liter diesel. CO2-udslippet er så lavt som 109 g/km. Og den er langt fra nogen trangbrystet svækling. Ikke færre end 163 hk disker den 4-cylindrede 2-liters motor op med.

Kompliceret teknik gør 320'eren sparsom
De gode resultater skyldes brug af masser af aluminium, en turbo med variabel indsugningsgeometri, den nyeste commonrail-teknoligi med piezo-indsprøjtning, optimeret aerodynamik, ekstra lang udveksling i slutgearet samt et "innovativt to-masse svinghjul med indbygget centrifugalkrafts-pendul", som nok kræver en god tegning, hvis man skal forstå, hvad det er.
Modellen skal foreløbig ud på det tyske, italienske, franske og spanske marked.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.