• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. august 2009 - De Danske Bilimportører

Avensis løfter salget

Bilsalget i juli lå 36 pct. under salget i juli 2008

Populære modeller som den ny Toyota Avensis har løftet bilsalget en kende. Populære modeller som den ny Toyota Avensis har løftet bilsalget en kende.

De Danske Bilimportører
Personbilsalget 36 pct. ned
Registreringstallene viser et fald i personbilsalget i juli måned på 36 procent, mens salget af varebiler måtte notere en tilbagegang på 60 procent, sammenlignet med sammen måned sidste år.
Bilsalget faldt i juli sammenlignet med juli 2008, men der er ligesom i juni små tegn på, at markedet er ved at bløde op. At krisen dog endnu ikke er overstået fremgår af at juli blev 13 måned i træk, hvor niveauet var under samme måned året før.

Grund til behersket optimiste efter første 7 måneder

”Vi oplever fortsat at markedet er væsentligt under niveauet for samme periode sidste år. Det er imidlertid værd at huske på, at vi i årets første måneder var tæt på en halvering og i det lys er en tilbagegang på 36 procent en forbedring. Samtidig skal vi huske, at 2008 frem til efteråret, var kendetegnet af et rekordhøjt bilsalg, og det er med til at gøre de procentvise udsving meget store. Ser vi på det samlede salg i de første 7 måneder af 2009, så er der grund til en behersket optimisme, og en tro på, at vi er ved at vende tilbage til mere normale markedstilstande. Det har været, og er fortsat, en meget svære tid for hele branchen, men hvis ikke den generelle økonomi får et nyt knæk – så er der meget der tyder på, at vi bevæger os mod lidt bedre tider”, udtaler Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører

Varebilsalget faldt 60 procent
Varebilssalget oplevede i juli endnu et drastisk fald. I juni blev der indregistreret under tusinde nye varebiler, da kun 996 nye varebiler kom på gaden. Det svarer til et fald på 60 procent sammenlignet med samme måned sidste år.
”Varebilerne lider fortsat under, et sammenfald af meget uheldige omstændigheder. Afgiftsændringer i 2007 og i den nyligt vedtagne skattereform, forvirring om reglerne for privates brug af varebiler, samt krisen i byggebranchen, har presset salget ned på et historisk lavt niveau, og i modsætning til personbilsmarkedet, så er her ikke umiddelbart en bedring i sigte.”, siger Bent Mikkelsen.

Lastbiler i drastisk fald
Som tidligere forudsagt slår krisen nu for alvor i gennem på lastbilmarkedet. Lange leveringstider gør, at det har taget tid før krisen har kunnet aflæses her, men med kun 166 nyregistrerede i juli mod 470 sidste år, kan krisen i transportbranchen nu også ses her. ”En tilbagegang på 65 procent for lastbiler er meget voldsom, men det skyldes at dette marked reagerer langsommere end person- og varebiler og dermed kan krisens første måneder først nu aflæses i registreringstallene”, siger Bent Mikkelsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.