• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. august 2009 - Mazda

Mazda CX-7 renser røgen

Mazda CX-7 bruger røgrensning for ikke at blive smidt ud af de tyske storbyer.

Mazda CX-7 må køre i de tyske storbyer takket være røgrensning. Mazda CX-7 må køre i de tyske storbyer takket være røgrensning.

Mazda
Mazda med røgrens
Flere og flere tyske byer planlægger at forbyde bilkørsel i bymidten uden Euro 4 eller sågar 5-godkendelsesmærke på bilen, men derfor behøver man ikke at kravle ned i en lille el-bil. Man kan også køre rundt i en rummelig Sports Crossover som Mazda CX-7 med 2,2-liters turbodieselmotor. Mazda tryller nemlig med udstødningsrøgen.

Additiv ændrer NOX til nitrogen
Ifølge Mazda kommer den faceliftede CX-7 til oktober med en system, de selv kalder Selective Catalytic Reduktion (SCR). Fra en lille beholder indsprøjtes der en særlig væske - AdBlue - ind i udstødningen, lige før katalysatoren. Det medfører en kemisk reaktion, som omdanner en stor del af den giftige gasart NOx til nitrogen. Og hokus-pokus, udstødningen er nu så uskadelig, at bilen lever op til Euro 5-bestemmelserne.
Efter 20.000 km, hvilket svarer til et almindeligt serviceinterval, sørger værkstedet for at fylde mere AdBlue på bilen.
Modellen med røgrensning kommer kun på markedet i Europa.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.