• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. august 2009 - KIA

Ny europæisk KIA

KIA præsenterer familiebilen Venga i Frankfurt.

KIA Venga får verdenspremiere på IAA i Frankurt. KIA Venga får verdenspremiere på IAA i Frankurt.

KIA
Endnu en europæisk KIA
KIA Import Danmark bekræfter i dag mandag, at koncernens helt nye, unikt rummelige og
dynamiske B-segment bil kommer til at hedde Venga, og præsenteres på IAA i Frankfurt til september.

Kabineplads som i en større bil
Et gennemtænkt design sørger for, at Venga nyfortolker den traditionelle segmentopdeling ved at byde på kabineplads på niveau med en større bil fra C-segmentet, men i en bil fra B-segmentet. Med en længde på 4.068 mm og en usædvanligt lang akselafstand (2.615 mm) sammenlignet med andre biler i klassen - og den 1.600 mm høje taglinje giver maksimal plads i kabinen. 

Nummer to, der er designet og fabrikeret i Europa
"Vi glæder os meget til at introducere denne nye familiebil, der bliver den anden i modelrækken, der udelukkende er designet og produceret til Europa.”
siger Mogens Lyngsø, Kommerciel Direktør hos KIA Import Danmark. "Navnet Venga er spansk og har et moderne europæisk udtryk, som passer godt til vores kunders aktive storbylivsstil og til bilens dynamiske og udfordrende design."

Bagsædet kan foldes fladt ned i bunden af bilen
Alle motorer i Venga-modelrækken vil blive udstyret med KIAs brændstofbesparende ISG (Idle Stop & Go)-teknologi og vil opfylde Euro 5-emissionsstandarderne. Kunderne vil kunne vælge mellem en 1,4-liters og en 1,6-liters benzinmotor samt to dieselmotorer, som yder mellem 75 og 115 hk.  Den nye KIA vil være udstyret med et 60/40 splitbagsæde, der kan forskydes i længderetningen og foldes fladt ned i bilens bund, så man opnår fuld fleksibilitet i indretningen. Desuden vil nogle udstyrsvarianter være udstyret med et panoramatag komplet i glas med både vippe- og skydefunktion.

Verdenspremiere den 15. september
Den produktionsklare Venga, som er nært beslægtet med KIA No3 konceptbilen, der blev præsenteret på biludstillingen i Geneve tidligere i år, får verdenspremiere under Frankfurt International Motor Show tirsdag den 15. september kl. 13.00 .

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.