• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. august 2009 - Bentley Motors

Nyt flagskib fra Bentley

Bentley Mulsanne til den ny generation af Bentley-entusiaster.

Den nye Bentley Mulsanne er navngivet med tankerne på det berømte Mulsanne sving i Le Mans Den nye Bentley Mulsanne er navngivet med tankerne på det berømte Mulsanne sving i Le Mans

Bentley
Nyt flagskib fra Bentley
I forbindelse med Pebble Beach Concours D'Elegance i Californien, USA præsenterer Bentley deres helt nye flagskib Bentley Mulsanne. Bentley Mulsanne er inspireret af Bentley 8 Liter, som firmaets grundlægger W.O. Bentley byggede i 1930.
Og på podiet i Pebble Beach ved siden af Bentley Mulsanne står W.O. Bentleys egen nænsomt restaurerede 8 Liter firmabil. Et automobilt mesterværk, der repræsenterer den sidste store Bentley-model, der var designet, fremstillet og bygget op fra bunden af Bentley ingeniører - indtil nu.

Al design og produktion i England
Næsten 80 år senere kommer den nye Bentley Mulsanne som med stor respekt for den mindeværdige historik er et rendyrket og moderne eksempel på uovertruffen luksus og grand touring. Den helt nye Bentley Mulsanne er undfanget, designet og fremstillet udelukkende på Bentleys hovedsæde i Crewe, England. Modellen benytter en komplet ny platform, og produktionen starter efter planen i det ny år i en dertil fremstillet højteknologisk produktionshal.

En luksuriøs grand tourer
"Den udfordring, vi gav vores ingeniører, var at kreere en stor ny Bentley, der ville skille sig ud som den absolutte top af britisk bilproduktion i kraft af modellens helt enestående og eksklusive køredynamik. Bentley-ingeniørerne har taget udfordringen op med stor passion og resultatet er en luksuriøs grand tourer, der sætter nye standarder indenfor komfort, ubesværet kraftoverskud og detaljerigt håndarbejde - de selvsamme kvaliteter, som Bentley er kendt for", fortæller Formand og CE for Bentley Motors, Dr. Franz-Josef Paefgen i forbindelse med præsentation i Pebble Beach.

Bentley limousiner som inspiration

Bentleys designafdeling, der ledes af Dirk Van Braeckel, har slået stregerne til et flagskib, der tilbyder den klassiske sportslige stil, som gennem generationer er blevet synonym med Bentley og virksomhedens kraftfulde designfilosofi.
"Fra de første tegninger har vi ladet os inspirere af de traditioner, vi har set i tidligere Bentley limousiner og har forsøgt at videreføre disse emotionelle værdier til en ny generation af Bentley entusiaster", fortæller Dirk Van Braeckel.

Derfor navnet Mulsanne
Anvendelse af Mulsanne navnet på en model, der bærer det ikoniske bevingede B som emblem, understreger firmates dybde rødder i motorsport og reflekterer samtidig den arv, 6 sejre i det legendariske Le Mans motorløb medfører. Få steder i verden tilbyder en stærkere eller mere emotionel forbindelse med Bentley end det berømte Mulsanne sving.

Bentley Mulsanne kommer til salg fra midten af 2010, men kan allerede nu bestilles hos eneforhandler Bentley Copenhagen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.