• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. august 2009 - Børsen

Godt papegøjekøb

VW har solgt 177 Scirocco'er på papegøjeplader. Polo og Golf følger.

VW Scirocco på papegøjeplader er et hit. VW Scirocco på papegøjeplader er et hit.

Børsen
Scirocco hitter som van
Den danske Volkswagen-importør har fået en uventet stor salgssucces med coupémodellen Scirocco på papegøjeplader. Papegøjeplader sættes på varebiler, der må benyttes privat. 177 gange i år er den model røget over disken uden bagsæder og med de hvid-gule van-nummerplader på, skriver Dagbladet Børsen. I 28 pct. af tilfældene var der en TDI-motor under motorhjelmen.

Til bilister, som ikke prioriterer passagerer højt
Importørens pressemedarbejder, Søs Righolt Illum, forklarer til avisen, at Scirocco'en i forvejen kun har to døre. Det gør, at den appellerer til købere, som ikke prioriterer passagerer højt. Dens smarte udseende og stærke, økonomiske motorer trækker nok i samme retning, kunne vi tilføje.
Den klækkelige besparelse, man får på registreringsafgiften ved at købe den på papegøjeplader - 250.800 kr. for en Scirocco 2.0 TDI 140 hk med 6 gear på papegøjeplader i stedet for 400.596 kr. på hvide plader - ædes med tiden af "misundelsesafgiften" på 5.040 kr. om året. Men det varer næsten 30 år... Så kan man undvære bagsæder, er det en billig genvej til en superbil.
Også Polo og Golf kommer som vans. En Golf GTI på papegøjeplader kommer f.eks. til at koste sølle 282.600 kr.
"Fidusen" har allerede fået mange "grønne" politikere op af stolen. De mener, det øger antallet af benzinslugende muskelbiler. At køberne ikke i stedet kaster sig over gamle amerikanerbiler eller osende dieselhakkere, nævner de samme politikere ikke noget om.BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.